Re: výdaje %, sleva za zaplacené ŽP
Může a když bude chtít mít jistotu, tak ať se zeptá "loňské paní" na základě kterého § zákona o dani z příjmů nemůže :o)
Re: výdaje %, sleva za zaplacené ŽP
Díky, za 2014 mu to vyplnila,takže to má ok. Než se odstěhovala tak mu řekla, že si ŽP za 2015 už u "paušálu" uplatnit nemůže a když bude potřebovat, má si za ní zajet a ono mu s přiznáním pomůže. No tak třeba myslela přímo daň stanovenou paušální částkou (či tak nějak jsem to vyčetla). Ale to on nemá, uplatňuje výdaje % a to paní ví, když mu to několik let vyplňovala, přeci. Ještě jednou vám moc děkuji a přeji hezký zbytek dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 3. 2016 12:13
Dobrý den, přítel je zaměstnán na HPP. Jako OSVČ podniká na vedlejší činnost - zámečnické práce, kde si uplatňuje výdaje % (ve výši 80%).
Může si za rok 2015 uplatnit zaplacenou částku na soukromé životní pojištění a také daňové zvýhodnění na nezletilé dítě žijící ve společné domácnosti?
Pročítala jsem § 15 ZDP, ale nenašla jsem nic o tom, že při výdajích % nelze částku za zaplacené ŽP uplatnit jako nezdanitelnou část základu daně. Paní, která mu vyplňovala vloni DP mu řekla, že za 2015 si v případě uplatnění výdajů % již zaplacené ŽP neuplatní. Moc děkuji za odpovědi.