Re: Kontrolní hlášení a Q plátce PO
Co doporučuje Ing. Langrová je vhodné.
V současné době asi CML v Pardubicích odpočívá, protože nemám informace, že by posílal výzvy. Optimisté jsou názoru, že se zhroutil.
Je tajné, zda se budou posílat výzvy za nepodání KH. Proto se doporučovalo dát alespoň nějakou drobnost do B3 a KH podat každý měsíc.
Problémy s FÚ můžete mít vždy a za cokoliv. Proto je vhodné minimalizovat případné dotazy telefonem či výzvy výše uvedeným postupem.
Hezký den!
......
Nedovolila bych si nepodat KH v případě, že plátce přijal v daném měsíci zdanitelné plnění s místem plnění v tuzemsku (§ 101c / 1 / b)
http://archiv.ihned.cz/c1-65185970-babisovi-lide-resi-proc-kontrolni-hlaseni-nepodalo-45-tisic-opozdilcu-odmitaji-jej-napriklad-nekteri-pravnici
Slova pana GFŘ: " Pokud daný podnikatel nic nenakoupil a v daňovém přiznání má nulu, nepožadujeme k té nule kontrolní hlášení. "
......
Už dnes uvádíme u jednoho plnění několik datumů. A rozdílné datum navíc kvůli březnovému odpočtu DPH - práce navíc.
Výhoda - mohlo by být méně Výzev od FÚ.
......
Díky za všechny reakce. Já už jsem tak zblblá, že i té Ing. Langrové nevěřím. Zejména když tvrdí, že není nutno podávat dodatečné DPH a KH na přijetí faktur z EU. Poctivě to dělám a fotím jim ty faktury. Pavel: CML nezkolabuje, software, hardware a vše okolo vytvořil blízký příbuzný guru Babiše :D Bez výběrového řízení, jasně. Musí to být kvalita, ne? :D
Jano,
je jasné, že když je potřeba získat do SR desítky miliard, tak náklady v řádu jednotek miliard nejsou významné.
Na amerických filmech se mi líbí, že vždy když jedna agentura chce něco poněkud přes čáru, tak vysloví: "Jedná se o národní bezpečnost" a nějaké zákony jdou hned do kopru. S CML je to asi obdobné.
Důležitý je výsledek. A ten je zřejmý!
Hezký den!
Mirko,
25.3. bude další odevzdávání KH. Párování za 1/2016 by tedy mělo proběhnout do 25.3.
Kdysi se pan GŘ chlubil, že párování bude začátkem 3/2016. Nebo možná CML odhalil pouze kolotočáře a řádní plátci nebudou mít s KH žádnou starost, jak je stále slibováno.
Hezký den!
Pavle, on i částečný negramota mohl odhadnout, že párování bude jaksi váznout, když několik desítek tisíc plátců nepodalo KH a několik dalších desítek tisíc FO podá až za 1.čtvrtletí.... s tím nic neudělá ani CML, a proto si myslím, že je ticho po pěšině. Aspoň máme klid na práci ( zatím!)
Také hezký den.
Pavle,
na základě čeho usuzujete, že by párování mělo proběhnout do 25.3.? Že se budou podávat další data, to podle mě není problém, jen se bude párovat (jestli se toho vůbec dožijeme) více dat. Jak jsem již zde několikrát předesílal, něco tady pěkně smrdí. Zatím můžeme jen spekulovat, ale pravda jednou vyjde najevo a doufám, že nezůstane bez odezvy. Existuje vůbec nějaká právní norma (cokoliv), co by vrchnosti přikazovalo párovat do nějakého termínu? Zatím jsem na nic takového nenarazil. Jediné termíny mají jen daňové subjekty a aby to "braly vážně" jsou pozitivně motivovány "zcela adekvátními" pokutičkami. Co však každým dnem zjišťuji více, jak si banda samozvaných vládců na nějakém úřadě či ministerstvu vymýšlí čím dál více buzerace bez jediné právní relevance, pouze na základě, takhle jsme to řekli a takhle to bude.
Vzhledem k tomu, že je absolutně ticho po pěšině, tak asi není vše, jak bylo proklamováno. Můžeme jen tušit, zda teprve programátoři doprogramovávají a opravují chybné programy nebo je za tím něco jiného.
V každém případě platí, že pokud někdo vycházel z chybných předpokladů, nemůže dojít ke správnému výsledku, tedy vybrání těch x miliard navíc.
B19,
1) možná naivně, ale předpokládám, že i na vrchnost se vztahuje § 4/1 NOZ. :-))
2) pan GŘ se chlubil, že vlastní párování proběhne do týdne po Vítězném únoru
3) pokud mají problém spárovat 245 000 KH za leden, tak když to nestihnou do nové várky 25.3. bude problém větší, než dvojnásobný
4) KH je zatíženo velkou politickou propagandou. Neúspěch KH by odehnalo mnoho hlasů jednomu hnutí
Ale mohu se mýlit. Většina informací je tajná, aby je nezneužil kdejaký kolotočář.
Nezbývá než doufat, že to "dobře" dopadne. Co je "dobře" nechám na každém čtenáři. Já mám o "dobře" jasno.
Hezký den!
Re: EET a ADIS
Ticho po pěšině a už se vybírá v jednacím řízení bez uveřejnění
"poskytovatel EET řešení".
Kdo to bude se již teď veřejně šeptá - zřejmě česká pobočka IBM
https://mfcr.ezak.cz/contract_display_1335.html
Jestli to bude fungovat jako ADIS, pak se "nemáme čeho obávat".
Pavle,
ad 1) obávám se, že u vrchnosti byl prvně implementován projekt inkluze s překvapivě úspěšným výsledkem
ad 2) pan GŘ je jen velká huba, na pohádky máme Andrsena a širokou škálu pohádkářů (nemyslím ty moderní islamistické kolaborantní zaprodance)
ad 3) to sice ano, ale do 25.4. už to bude zas jen poloviční (oproti předchozímu, pokud nezapočteme Q plátce) :-)
ad 4) většina populace ani netuší jak ta blbost funguje a k čemu slouží. Těm kobliha může dál bulíkovat, jak všechno funguje. Musíme věřit, že lidé prozřou a budou více používat tu věc na krku a nebudou tak žrát tu lež a propagandu.
A dobře to dopadne každopádně.
Díiky - zajímavá debata. Zahazuji živnostenský list a jdu vyrábět párky do Agrofertu. Tohle nesmyslné zatížení firem nemluvě o práskání údajů neskončí už jen proto, že to bylo drahý. Má práce účetní mne od r. 1993 bavila, teď už ne. Hodně štěstí a pevných nervů všem :)
Pěkný článek Lenko 68, další důvod proč propustit zaměstnance a pokud si chtějí přivydělat, platit je bokem. Ta naše vláda je bezva sešlost, už by bylo na čase ji ale rozpustit. Otázka koho místo nich, ať přemýšlím jak přemýšlím nenapadá mě jediné jméno.
Jano,
tím byste asi naplnila skutečný plán vrchnosti.
Jeden z mocipánů chce mít z občanů své zaměstnance a řídit je jako firmu (přitom firma je pouhý název subjektu nikoliv vlastní subjekt, již tím se odkopává, jak nic neví).
Druhý mocipán by nejraději všechny viděl na dávkách, aby mu zobali z ruky.
Já si živnosťák ponechám, mocipáni tam nejsou navždy.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 3. 2016 12:36
Dobrý den, prosím o radu. Byla jsem na školení ke KH Ing. Langrové, kde nám bylo řečeno, že u Q plátců DPH právnických osob lze do měsíčních hlášení udávat pouze vydané faktury a přijatá plnění do KH za poslední měsíc - prý se to i doporučuje. Po přečtení diskuzí zde jsem znejistěla, zejména proto, že mám jako externí účetní PO, které uskutečněná plnění za 1 - 2/2016 nemají, nebo mají jen dodání do EU, takže KH nepodávám vůbec. Logicky se žádné chyby nedopouštím (DPH na vstupu lze uplatnit do tří let, že), ale nerada bych měla problémy s FU. Už jste se setkali s nějakou reakcí FU na nepodání KH?
Děkuji za odpovědi