Přefakturace kancel. prací a školeníEU

• (neregistrovaný)

7. 3. 2016 14:40

Dobrý den,

můžete mi prosím někdo poradit? Jsem plátce DPH, budu vystavovat fakturu na plátce DPH do Německa. Přefakturaci školení a kancelářských prací.. Kancelářské práce (příprava smluv, dokumentace atd..) a školení bylo provedeno v České republice. Dle §10 poskytnutí kulturní, sportovní, vzdělávací atd.. služby je místem plnění místo, kde je služba vykonána.. Rozumím tedy tomu dobře, že když školení a administr.práce byly vykonány v ČR, tak budu fakturovat do Německa s DPH? A kdyby to byl neplátce, tak také s DPH? Jsem z toho jelen, fakturuji jen po ČR, toto je má první zkušenost, proto prosím o jakoukoli radu.. Děkuji moc.

Petr

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 3. 2016 14:54

allli

Re: přefakturace kancel. prací a školení
      smlouva s odběratelem zní na přefakturaci prací a školení?
      neplátcem myslíte německého podnikatele nebo občana?

• 7. 3. 2016 15:40

Petr16 (neregistrovaný)

Smlouva zní na administrativní práce - příprava smluv atd.., dále jsem musel absolvovat jedno školení a s odběratelem jsme se dohodli zatím pouze ústně na přefakturaci školení. On to chce mít uvedeno na té faktuře.. Můj odběratel je plátce DPH, to neplátcovství mě zajímalo pouze z toho, že jsem z toho jelen, abych už v případě dalších možných fakturací byl chytřejší a nikoho již neobtěžoval dotazy.. :) Nějak se v tom nevyznám, jaký je v tom rozdíl, když to je občan a když to je firma.. Je to pro mě španělská vesnice, obchodování v rámci EU..

• 8. 3. 2016 7:17

Jana N. (neregistrovaný)

fakturovala bych celé jako balíček služeb bez daně ř. 21 dph a souhrnné hllášení s kodem 3

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).