Re: rodičovská a přivýdělek
A není to ještě tak, že zaměstnanci potvrdíte žádost o dávku a jejím základě si bude moct zvolit délku čerpání rodič. příspěvku matka dítěte?
Je to tak, jak píše paní jasná, chce pobírat rodičovský příspěvek 2 roky a nadále být zaměstnán. Říkal mi, že ona by musela čerpat rodičovský příspěvek 4 roky a oni chtějí z finančních důvodů dva roky. Co to pro mě znamená. Mám udělané mzdy u něho za únor jako obvykle, mění se něco pro mně? Je to pro mě novinka, vůbec si nejsem jistá, jak mám dále pokračovat.V této fázi odesílám přílohu k žádosti na OSSZ a rodný list dítěte.děkuji za každou radu
POkud bude pobírat opravdu ON - tak je za něj plátcem ZP i stát (pobírá RP), takže případně nemusíte doplácet do minima zdravotní. A určitě se to také hlásí na ZP, kód si najdete.
Ještě se ho zkuste zeptat, proč na jeho vyměř. základ nebude pobírat RP matka. Jako OSVC by se jí RP třeba hodil - byla by OSVČ vedlejší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 3. 2016 7:32
Prosím Vás, zaměstnanci se narodilo 12.2. dítě a chce od toho dne čerpat 2 roky rodičovské dovolené a zároveň dále pokračovat v práci. Lze to? Je to z důvodu, že přítelkyně je OSVČ, nemá nárok na mateřskou a rodičovskou by musela čerpat 4 roky. Může být na rodičovské a zároveň brát mzdu jako předtím. Vůbec si nejsem jistá, jestli to lze? Budu nyní posílat přílohu k žádosti o dávku a potřebuji si nějak dořešit únorové mzdy. děkuji moc za radu