Kontrolní hlášení - email

• (neregistrovaný)

8. 3. 2016 13:04

Dobrý den,

jsem živnostník, podávám kontrolní hlášení, nemám datovou schránku.

Vím, že pokud budu vyzvaná, musím kontrolní hlášení do 5 dnů opravit.

Chci se zeptat, pokud bude výzva k opravě doručena emailem, chápu správně, že musím opravit do 5 dnů od poslání emailu?

Co se stane, pokud budu v létě 14 dní na dovolené? Je toto nějak ošetřeno, nevíte?

Předem děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 3. 2016 13:09

karambolka (neregistrovaný)

Re: Kontrolní hlášení - email
      Je, CML Vám potom rovnou doručí nějakou krásnou pokutu, pokud nebudete na výzvy reagovat, státní kasa se přeci musí odněkud plnit. To, že byste si chtěl vzít někdvy v roce dovolenou, nikoho ze státního nezajímá :D :D

• 8. 3. 2016 14:07

Lenka F. (neregistrovaný)

Re: Kontrolní hlášení - email
      Mimo to - nechtěně jsem si vyzkoušela, jak jde krásně přijít o už přijatý e-mail. Prohlížela jsem došlé zprávy v live-mailu, na jedné se mi nějak zhoupla ruka s myší (nevím vůbec, co to přesně bylo za pohyb) a zpráva, úplně jiná než na které jsem měla najetou myš (o několik řádků jinde) najednou zmizela. A nebyla ani přenesená do spamu, ani např. do konceptů, prostě byla pryč. Tato naštěstí nebyla až tak důležitá, ale být to např. výzva ke KH... (u nás ne, my máme DS).

• 8. 3. 2016 13:20

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: KH - e-mail či DS
      Víťo,

pokud musíte podávat KH, tak nemít datovou schránku a používat e-mail je čirý masochismus.

On ten e-mail Vám vůbec nemusí být fyzicky doručen, protože platí fikce, že e-mail je doručen okamžikem odeslání od FS (nikoliv okamžikem obdržení).

Opakovaně zde navrhuji zřídit datovou schránku, tím získáte dalších 10 na odpověď na výzvu.

Vrchnost nezajímá, že snad chcete na 14 dní na dovolenou.

Všichni, v čele s AB, bojujeme proti daňovému úniku na DPH ve výši 80 miliard ročně a Vy byste tuto snahu torpédovala nepřiměřeně dlouhou dobou, po kterou byste byla z dosahu AB? Styďte se!

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).