Re: popis pracovní činnosti
Já bych si pod tím představila nějakou administrativu, která běžně nespadá do náplně vaší práce. Já mám např. "referentka administrativy" a dělám všechny papíry od objednávek přes pokladnu až po sklady a účetnictví. Nastupovala jsem hned po škole, byla jsem blbá a podepsala to tak, a teďka řešíme s vedením dodatek ke smlouvě kde budou uvedeny všechny práce, které dělám.
děkuji vám za reakci, ten příklad sekretářka - uklízení, tak to nebyl příklad, to je skutečná realita, na měsíc mám kromě své práce sekretářky taky uklízet, protože nám uklizečka odpadla :(, sjednanému druhu práce to neodpovídá, jako sekretářka mám víc než uklízečka
No víte, já měla kdysi kumulaci funkcí - personalista, pracovnice spisové služby, sekretářka a automaticky uklízečka, protože nebyl nikdo další, kdo by nám kancelář ředitele a moji uklízel.
Na druhé straně - za uklízečku byste dostala míň peněz, takže určitě lepší, než kdyby to bylo opačně, mzda nižší, druh práce obtížnější. Záleží na vás, u nás bylo vždy řečeno - nechceš, nemusíš, ale vždy se najde způsob, jak přijmou někoho, kdo to bude dělat ještě velmi rád.
ano, máte pravdu, to s vámi souhlasím, já jen chtěla vědět jestli to zaměstnavatel může, teď mě určitě všichni na tom forum ukamenují, dost často se tady píše, co zaměstnanec nevymyslí, jak co nejvíc obejít zaměstnavatele, ale já jsem se spíš setkala s tím, že zaměstnavatel zametal se zaměstnancem, takže držet si ústa a krok, přeji pěký den
Pokud jste už uklízet začala, souhlasila jste se změnou pracovního zařazení. V případě, že jste uklízet nechtěla, měla jste tuto práci odmítnout, protože do pracovní náplně sekretářky úklid podle obecného vnímání nepatří. Teď lze čekat, že vám zaměstnavatel předloží změnu PS, která bude obě činnosti kvantifikovat a určí vám mzdu odpovídající této kvantifikaci a zařazení obou činností do příslušné skupiny prací.
>>>>>>>dobrý den, chtěla bych se zeptat, zkušených, jak si
>>>>>>>mám vysvětlit větičku v mém popisu pracovní činnosti
>>>>>>>"v
>>>>>>>případě potřeby bude vykonávat další práce dle pokynu
>>>>>>>nadřízeného" to znamená, že sekretářku může nadřízený
>>>>>>>poslat uklízet? děkuji za vaši reakci
>>>>>>
>>>>>>Ta věta by měla přesně znít takto:
>>>>>>
>>>>>>Podle pokynů nadřízených plní i další úkoly, které
>>>>>>nejsou v popisu pracovní činnosti uvedeny, ale
>>>>>>odpovídají
>>>>>>sjednanému druhu práce a mzdovému zařazení.
>>>>>děkuji vám za reakci, ten příklad sekretářka -
>>>>>uklízení, tak to nebyl příklad, to je skutečná
>>>>>realita, na
>>>>>měsíc mám kromě své práce sekretářky taky uklízet,
>>>>>protože nám uklizečka odpadla :(, sjednanému druhu
>>>>>práce to
>>>>>neodpovídá, jako sekretářka mám víc než uklízečka
>>>>
>>
>>Pokud jste už uklízet začala, souhlasila jste se
>>změnou pracovního zařazení. V případě, že jste
>>uklízet
>>nechtěla, měla jste tuto práci odmítnout, protože do
>>pracovní náplně sekretářky úklid podle obecného
>>vnímání
>>nepatří. Teď lze čekat, že vám zaměstnavatel předloží
>>změnu PS, která bude obě činnosti kvantifikovat a
>>určí
>>vám mzdu odpovídající této kvantifikaci a zařazení
>>obou
>>činností do příslušné skupiny prací.
>
>Prosím personalisty o info, zda některý zaměstnavatel
>postupoval podle přípisu VH ? Já se s tím za celou
>svou praxi ještě nesetkal. Děkuji
Jako s vůlí projevenou konkludentně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2016 10:39
dobrý den, chtěla bych se zeptat, zkušených, jak si mám vysvětlit větičku v mém popisu pracovní činnosti "v případě potřeby bude vykonávat další práce dle pokynu nadřízeného" to znamená, že sekretářku může nadřízený poslat uklízet? děkuji za vaši reakci