Dodatečné přiznání k DPH program Pohoda

• (neregistrovaný)

9. 3. 2016 11:56

Dobrý den,
    vedu daňovou evidenci plátce DPH (nákup a prodej zboží) v programu Pohoda. Potřebuji vystavit dodatečné přiznání k DPH. Důvodem je uvedení chybné sazby DPH 0 % u zboží na faktuře pro slovenskou firmu, která není plátce DPH. Faktura s chybným DPH 0% byla vystavena 3.12.2015. Chyba byla odhalena 8.3.2016. Na radu účetní jsem dne 8.3.2016 vystavila opravný daňový doklad (s uvedením správné sazby DPH 15 % a 21 %) k faktuře ze 3.12.2015.
    Podle návodů a instrukcí zákaznické podpory k programu Pohoda jsem zkoušela vystavit dodatečné přiznání k DPH týkající se 4.Q roku 2015. Opravný daňový doklad z 8.3.2016 se mi do něj však nepromítne, jelikož je vystaven v období roku 2016. Na zákaznické podpoře k programu Pohoda mi bylo sděleno, že opravu bych měla provést v účetním období 2015. Z hlediska promítnutí opravy do dodatečného přiznání k DPH za 4.Q 2015 to podle mě má logiku, ale z účetního hlediska mi přijde nelogické vystavovat opravný daňový doklad se zpětným datem roku 2015, když chyba byla nalezena v roce 2016.
    V programu Pohoda vedu DE 1 rok a doposud jsem vystavovala jen řádná daňová přiznání (čtvrtletně). S dodatečným přiznáním nemám zkušenosti.
    Prosím o radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).