Re: DPPO - ztráta a dodatečný odvod daně
V DPPO nikam, tzn. ř. 10 DPPO = -567.272 Kč
Popsat v příloze k ÚZ za r.2015.
Daň z příjmu , která je vyvolána opravou chyby účtovanou proti jinému výsledku hospodaření minulých let - účet 426, se účtuje taktéž proti jinému výsledku hospodaření minulých let:
426/341 4.370 Kč
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2016 13:01
Dobrý den, prosím o radu. Za loňský rok jsme ve ztrátě - 567272 Kč. Také jsme v roce 2015 zaplatili dodatečný odvod daně z příjmů 4370 Kč účet 595. V DP se mi v řádku 10) automaticky zobrazuje částka
-562 902Kč tj. 567272 - 4370 Kč. Dále máme v příloze č.1 II.oddílu nějaké neuznatelné výdaje, náklady. Do této přílohy již nemám udávat částku 4370 Kč (dodatečný odvod daně z příjmů). Ještě nikdy jsem přiznání ze ztrátou nedělala a tak nevím co s tím a prosím o radu. Jde mi o to, že když ten dodatečný odvod daně z příjmů dám do přílohy č.1 II.oddíl, tak se mi vše o tuto částku rozjede. Moc prosím o radu kam vlastně ten dodateční odvod daně patří a kde všude s ním mám počítat. Děkuji.