Re: Kontrolní hlášení
až za ty tři roky budeme mít např. výzvu, že nám nesedí FP z. r. 2015
- to jsme probírali na školení - chtěla bych být poslankyní a nebo senátorem.........
Re: Kontrolní hlášení
>>>Dobrý den,
>>>chtěla bych se zeptat, jak v praxi zadat do
>>>kontrolního hlášení následující:
>>>Externě účtuji mimo firmu, majitel mi dodal
>>>zjednodušené daňové doklady, které jsou částkou pod
>>>10.000 Kč a
>>>jsou z jiných měsíců, než je reálný měsíc účtování
>>>dokladů.
>>>Příklad: Zjednodušený daňový doklad (paragon o
>>>prodeji) z benzínky na 1.500 Kč z 24.1.2016
>>>(zdanitelné
>>>plnění tedy taky 24.1.2016).
>>>Já o něm účtuji ale až 9.3.2016.
>>>Otázka: Musím tedy v kolonce pro datum kontrolního
>>>hlášení uvést zdanitelné plnění z dokladu 24.1. a
>>>nebo
>>>mi
>>>systém částku může hodit do kolonky kontrolního
>>>hlášení dle částky, ale až v měsíci březnu, kdy o
>>>dokladu
>>>účtuji??
>>>Děkuji
>>
>>jaké máte období pro DPH
>
>mám měsíční i čtvrtletní plátce DPH
Já také dělám oboje, odpovím z praxe. Protože se nejedná o doklad nad 10.000,--, uplatňovala bych DPH toho 9.3.2016, kdy o tom účtuji. S ničím se to na druhé straně nepáruje, tak o nic nejde.
Moderátor: Pište výstižné nadpisy!
Moderátor: Pište výstižné nadpisy!
Upozornění moderátora - piště výstižné nadpisy! Nadpisy jako "KH" či "Kontrolní hlášení" nejsou vhodné, stejně jako dotazy typu "prosím mzdové" nebo "RZD"
Uvědomte si prosím, že problematika KH je velmi široká. V nadpisu vyjádřete co nejpřesněji, čeho se váš problém týká. Diskuze se spoustou nadpisů "Kontrolní hlášení" je k ničemu.
V nadpisu také vynechte slova jako prosím pomoc - to si nechte do textu dotazu. Přehledná diskuze je v zájmu nás všech.
Dotazy, které neodpovídají pravidlům diskuze, mohou být bez varování mazány! Děkujeme za pochopení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2016 16:13
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak v praxi zadat do kontrolního hlášení následující:
Externě účtuji mimo firmu, majitel mi dodal zjednodušené daňové doklady, které jsou částkou pod 10.000 Kč a jsou z jiných měsíců, než je reálný měsíc účtování dokladů.
Příklad: Zjednodušený daňový doklad (paragon o prodeji) z benzínky na 1.500 Kč z 24.1.2016 (zdanitelné plnění tedy taky 24.1.2016).
Já o něm účtuji ale až 9.3.2016.
Otázka: Musím tedy v kolonce pro datum kontrolního hlášení uvést zdanitelné plnění z dokladu 24.1. a nebo mi systém částku může hodit do kolonky kontrolního hlášení dle částky, ale až v měsíci březnu, kdy o dokladu účtuji??
Děkuji