Re: OT KH vratné obaly Staropramen
Po dodavateli bych na vrácené obaly chtěla opravný daňový doklad, dodávku s obaly bych dávala do B2, pokud je nad 10000 Kč. Opravný daňový doklad na vrácené obaly by se KH netýkal. Já mám také dodávky a vratky obalů, ale dodavatel to řeší tak, že o vrácené obaly opraví původní fakturu.
Re: OT KH vratné obaly Staropramen
Dobrý den, zřejmě to každý dodavatel řeší po svém a my - odběratelé jim voláme a zjišťujeme.... Já jsem si dopisovala s Plzeňským Prazdrojem - ten pohlíží na FA jako by tam obaly nebyly vůbec. Viz. zdejší diskuze staršího data. Mně tedy program zařazuje do kolonky dle konečné částky (podle pokynů správně) ale pivovar zařazuje dle částky pouze za zboží. Buď budu opravovat ručně nebo se nám to nespáruje. Co dodat? Pevné nervy a hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2016 11:55
Dobrý den,prosím jak by jste se postavili k tomuto.Staropramen na dotaz jak dávají do KH faktury s vratnými obaly,odpověděli,že to mají nastaveno tak,že vychází z částky ceny dodaného zboží a obalů a neřeší , že odběratel vrací sudy řidiči a částka na faktuře se o to poníží .To už do KH nepromítnou.Prostě to neřeší . Mám fakturu na cenu dodávky i s obaly za 15.000 Vrátím u řidiče obaly za 6.000 Částka k zaplacení je 9.000 Podle pokynů dám do B3 protože hodnota dokladu je do 10.000. Pivovar ale stejnou fakturu,protože neřeší vrácené obaly,dá do A4 protože vychází z částky 15.000.Takže nás CML nemůže nikdy spárovat. Vědí, že to není správně, ale jejich systém to prý jinak neumí. Teď řeším zda se držet pokynů,nebo dodavatele.Jsem Q plátce, proto mám zatím čas to řešit.