Re: DPH-vývoz
ano chápu, že jsme tady k tomuto tématu už diskutovali vícekrát, jenže teď jsem zase na školení slyšela , že do ř. 22 patří hodnota
sice fakturovaná, ale ne kurzem z vystavené faktury, kterou obdržíme na účet, ale hodnota v EUR z faktury x kurz ke dni výstupu z EU. tedy v účetnictví částka a kurz ke dni vystavení např.29.únor , ale v DPH částka jiná např. až ke dni výstupu z EU tedy až např. kurz k 25.3. do přiznání březen. asi jsem se do toho zamotala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2016 17:25
Dobrý den, prosím o radu. již se s tím potýkám dlouho, všude mi řeknou něco jiného. máme fakturu do třetí země např. 10 000 EUR , kurz ČNB ke dni vystavení např. 10.2., na faktuře odpovídající částka , kterou nám odběratel zaplatí na účet.
Když si vyžádám doklad o výstupu z EU z celnice, tak mi ho pošlou,
datum výstupu z EU je 20.3., tak vím že musím dát do přiznání březen ř. 22. Na tom dokladu o potvzení z celnice o výstupu z EU jsou kromě tohoto data také dvě částky - statistická a fakturovaná.
chápu, že statistická do přiznání DPH nepatří, ale fakturovaná mě plete. je jiná než ta co máme na vydané faktuře, nevím proč.
zřejmě jsou tam ještě nějaké náklady na dopravu atd.
a teď jsem zmatená: do přiznání DPH patří částka z vydané faktury, která nám přijde na účet, nebo ta v položce "fakturovaná "z dokladu z celnice,odlišná od fakturované a přijaté na účet ?
moc děkuji za pomoc a osvětlení problému.