Re: sleva na poplatníka
záleží na tom, kterého státu jste rezidentem. Pokud jste rezidentem ČR, pak v přiznání uvedete všechny příjmy, jak z ČR, tak z Polska. Pak podle smlouvy o zamezení dvojího zdanění buď příjmy z Polska vyloučíte nebo započtete na daňovou povinnost. Slevu na poplatníka ale uplatníte celou.
Re: sleva na poplatníka
Trvalé bydliště mám v Polsku ale zaměstnaná jsem na dobu neurčitou v Czechach kde každý den dojíždím do práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2016 19:55
Dobrý den. Mám dotaz ohledně slevy na poplatníka. V loni půl roku jsem pracovala v Polsku pak půl roku na území České Republiky. Dan z polského příjmu jsem uplatnila na polským úřadě. Tak chci vědět jestli český příjem budu uplatniovat v Czechach a slevu na poplatníka za celý rok nebo jen za tě půl roku? Stačí když v čestným prohlášení napíšu o tom jak dlouho jsem pracovala v Polsku nebo nějak v daňovém formuláři mám vykázat polský příjem a bude mít to nějaký vliv na daň?