Reklamovat fakturu - nebo ne ?

• (neregistrovaný)

10. 3. 2016 21:40

Když přijde OSVČ (plátci DPH) faktura došlá od jiného plátce DPH (s.r.o.) a má v hlavičce adresu prodejny a přitom podle ARESu je sídlo firmy jinde, je povinností takovou fakturu vrátit (reklamovat) ?

A co, když dotyčná firma nevyhoví ?

koukal jsem do "Zákon o DPH č. 235/2004 Sb."

§4 odst.1 písmeno i)

sídlem u osoby povinné k dani adresa místa jejího vedení, kterým se rozumí místo, kde jsou přijímána zásadní rozhodnutí týkající se řízení osoby povinné k dani, popřípadě místo, kde se schází její vedení; nemá-li fyzická osoba místo svého vedení, rozumí se sídlem u této osoby místo jejího pobytu ...

Přece na ně nebudu žalovat ? Mohu zapsat do svého účetního programu tu došlo fakturu s hlavičkou prodejny?

A je nějaký rozdíl, když dotyčný dodavatel není právnická osoba, ale je fyzická osoba - podnikatel plátce DPH ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2016 11:22

pítrs (neregistrovaný)

Re: Reklamovat fakturu - nebo ne ?
      Tak jsem se těšil, že na tento všeude se vyskytující problém někdo ze zdejších zkušených fundovaně odpoví - nic.

Mě to přijde, jestli to nějak nesouvisí s tzv. "skutečným sídlem" ... Ale zůstává otázka, zda odběratel JE POVINEN žádat o opravu faktury, když DIČ je třeba OK. A když se na to vykašle a zapíše to do PC tak, jak je to na dokladu, jestli s tím může být problém na straně příjemce FA. A koneckonců ta adresa je živá ... tak co, ne ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).