Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2016 23:53
Dobrý den,
chtěla bych se znalých zde zeptat, protože mám zaděláno na docela velký problém. Od roku 2013 pracuji v Itálii (umělecká činnost na volné noze, všechen příjem mám tady, v ČR nic) s tím, že jsem si musela vyřídit, že jsem každý rok stále rezident ČR. Bohužel jsem daně neřešila a FÚ nyní přišel na mé příjmy a budu muset podávat přiznání za roky 2013 a 2014. Bohužel jsem ani před odchodem z ČR nikde nic nehlásila. Kromě toho, že budu muset zaplatit daň z příjmů se chci zeptat, jak to bude se sociálním a zdravotním pojištěním. Zdravotní pojištění si tady doposud platím jako samoplátce. Na pojišťovnách jsem bohužel také nic nenáhlasila:/ Myslela jsem, že budu doplácet sociální a zdravotní tady v ČR, ale bylo mi řečeno, že jsem se měla přihlásit v zahraničí. Věděl by někdo jak z toho ven? Daňové přiznání podám určitě tady, ale jak naložit s tou sociálkou a zdravotkou?
Díky.