Re: OT: Podnikatelé nejsou lovnou zvěří
Tento odkaz jsem nečetla, ale chci říct, že je mi z toho všeho na blití i z KH, je to tolik zbytečné práce navíc a ty pokuty, které si Babiš nastavil. Hlavně, že on nemusí platit 6mil, jenom 37tis a ještě někdo si za to shrábnul na odměnách 1mil.
Pavle,
tahle škodná žije ve své realitě, která je té naší zcela vzdálena. Co je nejhorší, oni tomu co prohlašují snad bezmezně věří. Realita je taková, že se všechna práce ouřadů přenáší s motivačními prvky sankcí, pokut a termínů na podnikatele a ouřadi z nudy vymýšlí další a další buzerace, které však svým krátkozrakým zúženým pohledem na skutečnou realitu nejsou schopni ani dovést do reálně funkčního stavu. Ale co, oni motivační prvky jako podnikatelé nemají takže ohne stres. Člověk chápe, že jsou zodpovědní za výběr daní, ale jdou na to z mého pohledu dost blbě, cestou, která k onomu cíli nevede.
a přitom jenom kdyby opravdu využívali stávajících možností - jako např. SPÚ, který nám poslal 2 stránky A4 výzvu s komentářem o bezdůvodném obohacování při užívání nějakého kousku půdy. Na konci suma sumárum-obohacení o celých 21,- Kč /rok. Zjistili chybu, my zaplatíme a kasa se naplní:) Je vidět, že by to šlo všude i za již stávajících možností.
Pavle,
obávám se, že podnikatelé v určitých oborech budou lovnou zvěří. Tak, jak je KH nastaveno (málo klíčů k párování v databázi) nemůže sloužit k chycení kartelů, jak bylo inzerováno. Navíc advokáti odmítají podávat KH z důvodů zákonné ochrany klienta. Já u KH vidím jen poskytnutí detailní informace o odběratelích a dodavatelích. Slohová cvičení teoretiků, nás praktiky přece nemůže rozhodit.
Krásný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2016 0:26
Chtěl jsem se dočíst na stránkách FS o dalších úspěších KH, ale asi není o čem psát.
A tak si pan GŘ píše slohová cvičení, jak FS bezvadně funguje:
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/fs-financni-sprava-cr/2016-Otevreny_dopis_Martina_Janecka_Vladimiru_Dlouhemu.pdf
Hezký den!