Re: Zálohová daň-nový zaměstnanec
ano, to je správně. Nemůže mít 2x slevu na poplatníka v jednom měsíci.
Podepsal do 30-ti dnů po nástupu?
Pokud ano, zatrhnete "podepsal", automaticky budete mít zálohovou daň, ale slevu na poplatníka mu uplatníte až v 03/2016 (protože ji v 02/2016 uplatnil u předchozího zaměstnavatele).
Pokud podepsal Prohlášení do 30ti dnů po nástupu, není důvod, abyste měla zatrženo "nepodepsal" jen proto, aby Vám to nehodilo základní slevu na poplatníka.
Malé doplnění - pokud včas podepsal a Vy byste uvedla že nepodepsal, tak by byl povinen podat DP. Nedivila bych se, že by pak po Vás požadovat zaplacení částky, kterou by musel kvůli Vaší chybě vynaložit za zpracování daňového přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2016 9:03
Nový zaměstnanec nástup 12.2.16, nastavila jsem si v programu OKmzdy za únor nepodepsal prohlášení a myslela jsem, že mi to spadne do srážkové daně. Na výplatním lístku nemá slevu,jenom sraženou zálohu. V rekapitulaci mám daň v zálohové, může to tak být, nebo se v tomto případě jedná o srážkouvou daň? Děkuji