Re: Dodavatel a číslo DD v pokladně
Tak mě jste pobavila spíše Vy, paní v.e.n.d.y, když prosíte zkušenější o radu. Měla jste sice asi přestávku, ale Vaše odpovědi patřily vždy mezi vyhledávané a opravdu kvalitní. Hodně štěstí, ať se Vám daří.
:-) děkuji za poklonu, jak vidíte, nemohu vědět všechno a v tomhle chaosu se také občas ztratím a nevím, oceňuji toto forum, protože i já se tu stále učím. Chodí mi na e-mail poptávky po účetní, tak dneska ráno jich přišlo 45!! Asi se plno kolegyň a kolegů rozhodlo s tím po novém roce praštit a jít dělat ty zahradnice:-)) Prima den přeji všem.
Vyplňuji číslo daňového dokladu
Ale jen proto, že dostávám od klientů jen paragony, ne výdajové doklady, u kterých by bylo přiloženo více paragonů. Takže co řádek v pokladně, to jeden doklad.
U některých dokladů vyplňuji i dodavatele (významnější položky nákladů, vyšší částky / někdy dostávám k zaúčtování i metrové paragony)
Takže spíš je to na mé straně pro lepší přehled a lepší vyhledávání, než kvůli KH.
Tak já taky dostávám od klientů jednotlivé doklady. Akorát třeba sto kusů najednou a ty ,,hromádky'' si z toho děláme sami. :-) Ale ano, když jsou to opakující se dodavatelé a vyšší částky, tak tam dodavatele uvádíme tu a tam též (ale ne kvůli KH).
Číslo DD ale fakt ne. Mně dá občas práci na tom paragonu najít datum, natož ještě hledat číslo. Tolik času nemám. :-)
Také děkuji za reakci, my máme málo dokladů, ale i tak se mi to zdálo zbytečné. Pokud by se v pokladně vyskytl doklad v hotovosti nad 10 tisíc, nic mi přeci nebrání pořídit ho do přijatých faktur a hned uhradit pokladnou, a je to:-)) Myslím si, že úprava od softw.firmy na možnost natahovat tam dodavatele, by nás přišla na dost peněz:-)) Prima den!
Můj software je v tomto variabilní. Vyplnit můžu (pro mou a klientovu lepší přehlednost, když se něco dohledává) nebo vyplnit nemusím. U dokladů nad 10 tis. totéž.
Jen třeba dostanu od programu upozornění, že to mám nestandardně (u dokladu na 10 t. nemám DIČ, číslo dokladu). Můžu to však "obejít" nebo doplnit údaje "navíc", i když není potřeba.
(jsem schopna i v pokladně s únorovým datem vyplnit DPPD leden)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2016 12:44
Dobrý den, prosím zkušenější o radu. Při účtování pokladních dokladů do 10 tisíc, vyplňujete v pokladně dodavatele a číslo daňového dokladu kvůli KH? V lednu nás naše softwarová firma nutila tyto údaje vyplňovat, nyní znejistěla a ptá se mě, jestli to tam chci psát nebo ne? Stejně se to sečte do B3 a detaily se nezobrazují. Navíc zakládat dodavatele kartu na každé parkování se mi zdá zbytečné zahlcování systému daty. Děkuji za reakce.