Dluh na OSSZ

• (neregistrovaný)

11. 3. 2016 17:51

Prosím poradte.sestra a já jsme na polovinu podědily majetek maminky,která ještě žije v domě,který nám taky dala,dále pozemky lesy apd.sestra si z podnikání nadělala dluhy na ossz,které nestačí platit a tak nám ossz uvalily vklad na majetek-plombu,je to všechno zastaveno.mám strach abychom nepřišly o dům,hlavně maminka má 80 let,ta by to nepřežila.nevím co mám dělat,tolik penez abych to za sestru zaplatila nemám,poradte

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2016 18:39

Ireeenkas (neregistrovaný)

Re: dluh na OSSZ
      nebo se podívejte na podmínky - vyhlášení osobního bankrotu - možná je to jedna z variant
      - změnit závěť a darovat jen dům Vám

• 12. 3. 2016 11:29

Kara (neregistrovaný)

Re: dluh na OSSZ
      Asi jste to nepodědily, vždyť maminka žije. Dědí se po úmrtí. Asi Vám to darovala,ne? Zjistěte, kolik OSSZ sestra dluží a dohodněte prodej třeba pole nebo lesa. Bez toho nemůže sestra se svojí ideální polovinou nijak nakládat. Vy svoji id. polovinu také prodáte a sestra dluh uhradí dřív, než vše padne do exekuce. Po uhrazení OSSZ obstavení domu stáhne a sestra Vám daruje svou půlku domu. Prostě jiné řešení nevidím, než uhrazení dluhu naráz, pokud nebude plnit splátkový kalendář. Otázkou je, jestli dluží jen OSSZ nebo i jinde, aby vzápětí její polovinu domu neobstavil nějaký exekutor. Pokud by šly nemovitosti do exekuční dražby, dražila by se jen její id. polovina, ne Vaše, takže o takový dům většinou nebývá zájem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).