Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2016 19:51
Dobrý den, už mi to nemyslí, prosím o radu, jak vyřešit v daňové evidenci toto :
Původní nájemce baru (FO-DE) nasekal manko společnosti, která mu bar vč. automatů pronajala. Skončil a bar po něm převzala dívka, také FO, DE, která se zavázala, že dluh po bývalém nájemci pronajímateli splatí. Každý měsíc fakturuje pronajímateli provizi z automatů, např. 50 000,- a společnost jí vyplatí pouze 20 000,- s tím, že těch 30 000,- je na splácení dluhu po bývalém nájemci. S bývalým nájemcem má dívka podepsanou směnku. Jde mi o to, jak toto proúčtovat v daňové evidenci - účtuji dívku. Předpokládám správně, že celá vyfakturovaná částka ( 50 000,-) i když nebyla celá zaplacená, půjde do příjmů.? Jak proúčtovat ale ten zbývající rozdíl ? Mám na bývalého nájemce vytvořit pohledávku a rozdíly 20 000,- započíst ? Děkuji za rady