Re: Strhnutí peněz z daně z příjmu zč
Přečerpanou dovolenou může zaměstnavatel srazit i bez souhlasu zaměstnance. Kdyby nebylo z čeho srazit, tak byste jim ty peníze dlužila a musela byste je vrátit, protože by byli oprávnění je od Vás vymáhat. Toto je běžné, když zaměstnanec např začátkem roku čerpá dovolenou a pak v práci skončí anebo pak dlouho narodí, takže na tolik dní mu nárok nevznikl anebo se mu dovolená krátí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2016 20:49
Dobrý večer,k 1.3. 2016 jsem ukončila pracovní poměr. Firma mi v ukončovací smlouvě ani posléze neoznámila, že jim dlužím za dovolenou, jež jsem čerpala.Nemám prý odpracováno tolik dní kolik jsme měla pro čerpání daných dnů dovolené. V nevědomosti a v dobré víře jjsem si přes ně nechala zpracovat daně z příjmu z ar. 2015. Jak jsem byla překvapená, když mi poslali na účet pouze cca 500 Kč z cca 6000Kč. Když jsem se ozvala, až následně jsem se mailem dověděla o závazku, jež mi vůči nim vzniknul. Ptám se zda si můžou závazek vůči nim..dlužnou částku strhnout z rácené částky za daně?Ohánějí se paragrafy o Srážkách ze mzdy a o Pořadí srážek ze mzdy, ale dle mě to není mzda, ale státem vrácené daně za různé položky(živ.pojištění, školka, charita, aj).a nevztahuje se na to par. o srážkích ze mzdy. Děkuji za odpověď, Hudečková