Re: PC do sro
Ondřeji, není lepší koupit nový, na s.r.o.? Ale když na tom trváte, zřejmě byste chtěl i nějaký peníz zpátky. Já bych došel do prodejny, která se zabývá i odkupem PC, starý nabídnul k odkupu a opět jej koupil zpátky, ale když je pořizovací cena 15-tis., no nevím, prodáte to tak za 2-tisíce a ještě zaplatíte za ohodnocení 600 Kč. Tato technika má už druhý den poloviční cenu.
Vložit do podnikání můžete, ale musíte mít znalecký posudek, co je tedy lepší- určitě nový.
Re: PC do sro
Děkuji za odpověď, ale nový kupovat určitě nebudu. Ten svůj jsem kupoval s tím, že ho později dám do sro. Nepotřebuji ho sro prodat, spíš darovat, jde mi o to, jak to provést? Sepsat darovací smlouvu a jak to zachytit v účetnictví? Nebo je nějaké jednodušší řešení? Sro je nově založená a chtěl bych si uplatňovat náklady s PC spojené, mít to v majetku sro.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2016 23:33
Jsem jediný společník a jednatel a chci dát do sro pc v hodnotě cca 15tis, který už stejně používám jako pracovní. Můžete mi prosím poradit, jak to nejlépe provést? Jako nějaký vklad? Dar? Co je k tomu třeba...
Děkuji za rady.