Re: Přehled OSVČ pro ZP vč. odpisů
Děkuji za odpovědi. Odpisy jsem měla původně v řádku 102 zahrnuty, ale v publikaci Daňová evidence podnikatelů od Jiřího Duška a Jaroslava Sedláčka je postup pro uplatnění odpisů rozepsán tak, že odpisy jsou z řádku 102 vyjmuty a zahrnuty v řádku 106. Pátrala jsem po daném §, který toto řeší a myslím, že by se mohli řídit §23, odst. 3, písm. c3. Ale toto si pouze myslím...
Re: Přehled OSVČ pro ZP vč. odpisů
Pokyny k vyplnění
Úhrn částek podle § 5, § 23 a ostatní úpravy podle zákona snižující - uveďte úhrn částek snižujících výsledek hospodaření nebo rozdíl mezi příjmy a výdaji. Podkladem jsou částky uvedené v odd. E
Uveďte úhrn částek snižujících výsledek hospodaření nebo rozdíl mezi příjmy a výdaji. Podkladem jsou částky uvedené v odd. E na str. (2). Mezi těmito částkami mohou být např.: částky rozdílu mezi účetními a daňovými odpisy, částky úprav při ukončení nebo přerušení činnosti a při změně způsobu uplatňování výdajů. Vedete-li účetnictví, vyčleňte na tento řádek příjmy z kapitálového majetku zahrnuté ve výsledku hospodaření nebo podle § 5 odst. 11 zákona.
Našla jste odpisy v § 5 nebo v § 23 ZDP?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2016 11:59
Dobrý den,
osvč odepisuje prvním rokem nakoupený majetek, poradím si s daňovým přiznáním, s přehledem pro ossz, ale momentálně jsem sama sebe trochu zmátla s přehledem pro zp, kde chtějí součet veškerých výdajů za rok 2015 a já nevím, zda mám vycházet pouze z řádku 102 daňového přiznání nebo 102 +106, tedy výdaje vč. odpisů. Předem děkuji za odpověď. A ještě jeden poznatek, v případě, že má OSVČ příjmy z kapitálového majetku, domnívám se správně, že se toto nezahrnuje do přehledu? Předem děkuji za Vaše odpovědi.