Úraz,plnění pojišťovny a DAP, prosím

• (neregistrovaný)

14. 3. 2016 13:33

Dobrý den, prosím o kontrolu, zda mám vyplněno správně. V roce 2015 jsem měl úraz a pojišťovna mi vyplatila plnění ve výši 70.202 Kč. Z toho ztráta na výdělku 64.742,- Kč, daň ze ztráty na výdělku FÚ pojišťovna neodvedla. Prosím postupuji tak, že do řádku 31 přičtu k úhrnu zúčtovaných příjmů ze závislé činnosti + částku 64.742 Kč a v řádku 84 úhrn sražených záloh píšu pouze zálohu, skutečně sraženou u zaměstnavatele ? Moc děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 3. 2016 13:37

jasná. (neregistrovaný)

Re: Úraz,plnění pojišťovny a DAP, prosím
      Na ř. 84 opět sečtete sraženou daň u zaměstnavatele i u pojišťovny.

• 14. 3. 2016 13:43

Pavel S. (neregistrovaný)

===
      Paní Jasná, děkuji za odpověď, ale pojišťovna neodvedla žádnou daň FÚ. Mzdová účetní spočítala Potvrzení o ztrátě na výdělku pro pojišťovnu = 64.742,- Kč a přesně tu samou částku jsem dostal jako pojistné plnění od pojišťovny +k tomu bolestné 5.400 + regul.poplatek 60 Kč. I sama p.mzd.účetní mi říkala, že s tím se ještě nesetkala, že pojišťovny samy odesílají 15% daň přímo FÚ. Tady k tomu ale nedošlo. Moc děkuji za Vaši ochotu.

• 14. 3. 2016 13:46

jasná. (neregistrovaný)

Pokud na potvrzení o zdanitelných příjmech na ř. 9 nic nebylo uvedeno, pak bych kontaktovala pojišťovnu a požádala o vysvětlení. Předpokládám, že se jednalo o pracovní úraz.

• 14. 3. 2016 13:53

Pavel S. (neregistrovaný)

===
      Ne byl to ostatní úraz - srazilo mě auto, když jsem jel na kole.
      Nemám Potvrzení jako od zaměstnavatele,pouze Informaci o vyplacení pojistného plnění ČP:
      Výše pojistného plnění : 70.202 Kč
      Datum odeslání 22.10.2015
      Doplňující informace:
      Náhrada způsobené újmy:
      Bolestné: 5.400 Kč
      Ztráta na výdělku : 64.742 Kč
      Regulační poplatek : 60 Kč
      Plnění Ceské pojišťovny a.s. je 70.202 Kč
      Moc děkuji za rady, paní Jasná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).