Re: auto v pronájmu soukromé km
Firma mi vystavuje na tyto km fakturu, která však obsahuje také DPH oni jsou plátci a já také.
Nejdřív jsem si myslel, že tyto výdaje nemohu vůbec uplatnit, ale vzhledem k tomu, že mám auto pronajaté a tyto tzv soukromé km jsou vlastně použití vozidla za účelem provozování této živnosti tak jsem znejistěl. Prosím o další názory všech zkušenějších a moc děkuji
No taky bych dala jako nedaňový výdej bez odpočtu DPH, JSOU TO SOUKROMÉ km
Ano sídlo mám doma. Musím se dopravit do skladu se zbožím, který má firma se kterou spolupracuji cca 40 km od mého bydliště, tam naložím zboží a rozvážím ho po republice a pak se vracím zase domů. Neuvedl jsem, že tuto druhou živnost mám na autodopravu a jak jsem se zmínil mám pronajaté auto od té samé firmy. Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2016 9:55
Kromě hlavní živnosti mám ještě další - tzv kurýrní službu pro kterou mám od hl.firmy pronajaté vozidlo. Abych mohl zboží vyzvednout ze skladu a rozvést zákazníkům používám toto vozidlo i k dopravě do místa bydliště a zpět. Vlastní auto nemám. Firma mi účtuje tzv. soukromé km. Jak mohu tyto km uplatnit ve výdajích? Vedu DE a jsem plátce DPH. Děkuji za radu a hezký den