Re: výrobky ze železa nad 100.000,-Kč
>>Dobrý den, výroba - zámečn.výrobků (např. dráha
>>pojezdu, hlava komína,rošty,komínový díl z plechu
>>adt.) nad
>>100000,-/ks , spádá to prosím do přenesení. Již jsem
>>to vše nastudovala , prošla i diskuze,ale aby zde
>>byla
>>100% odpověď tak to jsem nenašla, GFŘ sice vydalo
>>kody
>>předmětu plnění (příloha č.2) , 7308 ,ale co je tím
>>myšleno ,,konstrukce ,, jsem nikde nenašla sice tam
>>je
>>několik příkladů,ale jsou to všechny typy , nebo je
>>ještě něco jiného? a kde to,když tak je napsáno .Ono
>>je
>>to dost nešťastně napsáno kod 13 - kovy ,včetně
>>drahých kovů a každý si to u nás přebral,že se to týká
>>jenom
>>kovů (tzn. dodání hutního materiálu),ale jak je to s
>>výrobou výrobku z hutního materiálu ? čeká mi
>>fakturace a já pořád tápu. Velice děkuji za odpověď.
>PROSÍM, OPRAVDU NIKDO NEVYRÁBÍTE OCEL.KONSTRUKCE
Zkuste celní sazebník, zda to tam najdete.
https://www.celnisprava.cz/cz/clo/sazebni-zarazeni-zbozi/spolecny-celni-sazebnik-es/Spolen%20celn%20sazebnk%20EU%20platn%20pro%20rok%202016/NEK1754-2015.pdf
>?DĚKUJI.
Dobrý den,
hutní materiál od dodavatele nad 100.000 je v režimu přenesené daňové povinnosti, následné výrobky ze železa fakturuji normálně DPH 21%, je to Váš výrobek, ne kovy jako takové.
Pěkný den
Prosím ještě. Právě v sazebníku jsme našla kod 7308 ,kde jsou napsány konstrukce tzn, výroba ze železa. Co je tím vlastně míněno, když třeba např. mosty a zábradlí jsou tam uvedeny a ty naše tam uvedené nejsou,ale jsou taky ze železa.Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2016 13:43
Dobrý den, výroba - zámečn.výrobků (např. dráha pojezdu, hlava komína,rošty,komínový díl z plechu adt.) nad 100000,-/ks , spádá to prosím do přenesení. Již jsem to vše nastudovala , prošla i diskuze,ale aby zde byla 100% odpověď tak to jsem nenašla, GFŘ sice vydalo kody předmětu plnění (příloha č.2) , 7308 ,ale co je tím myšleno ,,konstrukce ,, jsem nikde nenašla sice tam je několik příkladů,ale jsou to všechny typy , nebo je ještě něco jiného? a kde to,když tak je napsáno .Ono je to dost nešťastně napsáno kod 13 - kovy ,včetně drahých kovů a každý si to u nás přebral,že se to týká jenom kovů (tzn. dodání hutního materiálu),ale jak je to s výrobou výrobku z hutního materiálu ? čeká mi fakturace a já pořád tápu. Velice děkuji za odpověď.