Re: Řádné pozdě podané přiznání FO-děti
Proč myslíte, že by se na děti měla mzdová účetní ptát? Já se pomalu bojím i zeptat, jestli nový pracovník je chlap nebo ženská. Natož jestli náhodou nemá děti - to by byl hned problém, co si to dovoluji a co vyzvídám věci, do kterým mi jako účetní nic není.
Proč děti neuvedl do Prohlášení poplatníka daně?
Re: Řádné pozdě podané přiznání FO-děti
...........
Ani se ta jiná účetní nemusí na zaměstnance vykašlat. Stačí, že si na ni jeden nový zaměstnanec bude stěžoval kvůli "vyptávání" a zaměstnavatel mzdové účetní její chování vytkne, nebo i stáhne premie.
Nebo že se bude jednat o externí účetní, která nikdy nepřijde se zaměstnanci firmy svého klienta do styku. Dnes je už i plno firem, které mají mzdové účtárny v Maďarsku a jinde mimo ČR.
Tak taková maďarská mzdová účetní si asi opravdu s českým zaměstnancem nepokecá :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2016 16:10
Dobrý den,
chci se zeptat zkušených. Zjistila jsem, že v zaměstnání nebylo uplatněno daňové zvýhodnění na děti . V rodině mají 2 děti, rok 2015 vyřešíme. Ale je možné formou dodatečného přiznání zažádat o bonus rok , dva či tři zpětně? Děkuji moc za radu.
Lucie