Výpověď pro zdr.nezpůsobilost

• (neregistrovaný)

16. 3. 2016 7:29

Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat, pracuji jako pekařka a nyní jsem na nemocenské. Můj lékař mi napsal, že bych neměla pracovat tam, kde zatěžuji ruce, mám problém s pravým palcem. Po skončení nemocenské mně určitě zaměstnavatel vyšle k závodnímu lékaři. A teď se chci tedy zeptat, pokud mi závodní lékař napíše, že už nemůžu pracovat jako pekařka, a zaměstnavatel pro mně nebude mít jiné místo, mám nárok na odstupné a za kolik měsíců? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2016 7:36

all (neregistrovaný)

Re: Výpověď pro zdr.nezpůsobilost
      Ne, nemáte nárok na odstupné. Problém je na vaší straně, nikoliv na straně zaměstnavatele. Lékařský posudek ovšem musí znít, že jste dlouhodobě pozbyla schopnost práci vykonávat.

• 16. 3. 2016 7:39

Pekařka (neregistrovaný)

Nemám nárok? A pokud tam bude, že jsem zdravotně nezpůsobilá, tak to je stejné?

• 16. 3. 2016 7:43

all (neregistrovaný)

Jistě, pokud nejde o nemoc z povolání, není důvod vyplácet odstupné. Již jsem psala - zaměstnavatel práci pro vás má, vy nejste schopna ji konat. Pokud pro vás nemá žádné jiné vhodné místo a lékařský posudek bude splňovat náležitosti - dá vám výpověď, po výpovědní dobu budete zřejmě doma (stávající práci nemůžete konat, jinou nemá) a budete placena průměrem. Tím to končí, není žádný důvod vyplácet odstupné.

• 16. 3. 2016 7:48

Pekařka (neregistrovaný)

Tak děkuji a hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).