Re: prosím mzdové úč.- kontrola RZ
přepočítávat to nebudu, nicméně při RZD nemůže dostat na daních vráceno více než zaplatil, samozřejmě pokud nemá děti. Takže pokud zaplatil na daních 150 Kč, dostane vráceno max. 150 K4. Vystavte mu potvrzení o zd.příjmech, ať si podá sám DP, třeba mu s ním kamarád daňař pomůže:-)
není tam limit k tomu aby jste mu mohla udělat RZ 6 x minimálni mzda což je 55.200 kč?
Takže jsem mu roční zúčtování neměla dělat vůbec. Co teď?
Prohlášení poplatníka - vystavit nové za rok 2015, nechat ho znovu podepsat str.2 , odd.III. nebude vyplňovat.
Vystavím mu Potvrení o zd. příjmech. Opravím měsíční mzdu. Vrátí 150,- a daň.přiznání si udělá sám.
Limit 6* min. mzda je pro vyplácení bonusu na děti. Ne pro zpracování RZD.
Nic znovu podepisovat nebude, jen mu vystavíte potvrzení o zdanitelných příjmech, kde bude uvedeno, že bylo provedeno RZD a že mu bylo vráceno 150 kč. Tím to pro Vás hasne.
Vy nebudete ve mzdách nic opravovat. On Vám nebude nic vracet.
Potvrzení mu vystavím, jak radíte. Nikde nic opravovat nebudu, nic nebude vracet. Mohl alespoň doložit čestné prohlášení, že po dobu evidence na ÚP neměl žádné jiné příjmy. Stačí jeho podpis v Prohlášení na str. 4 - potvrzuji pravdivost a úplnost údajů v odd.III. ?
Taky se mi několikrát stalo, že zaměstnanci nadávali, že to neumím udělat, že známí dostali tolik a tolik, tak jsem jim vždy vystavila na jejich žádost potvrzení o zdanitelných příjmech, kde jsem uvedla, že RZ bylo provedeno a kolik byl přeplatek vrácen... Nechali si tedy zpracovat daňové přiznání u daňového poradce, v levnějším případě jim to zpracovala známá účetní a výsledek? Nadávali, že zaplatili daňovému poradci a nic se jim nevracelo :-D takže příště už drželi pusu :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2016 9:48
Pěkně Vás prosím o kontrolu, zaměstnanec mě nařknul, že jsem mu špatně provedla RZ.
U nás zaměstnán od poloviny 8/2015. Bezdětný.
Příjmy 8/2015-12/2015 =49 724,-
pojistné =16 908,-
ZD = 66 632,-
Zaokr. ZD = 66 600,-
Daň = 9 990,-
- sleva na poplat za celý rok = 24 840,-
Daň po slevě = 0,-
Úhrn sražených záloh = 150,-
Zaplaceno více =150,- Kč (vráceno včera ve výplatě).
V prohlášení podepsal, že neměl žádného jiného zam-tele v roce 2015 a žádné jiné příjmy, než nastoupil k nám byl veden na ÚP.
Včera se radil s kamarádem, který prý dělá daně a že jsem mu neuplatnila bonus (není schopný říct jaký), za každou cenu chce vystavit Potvrzení o zd.příjmech, že si přiznání udělá sám.