Vstupní prohlíka u zaměstn.poboček firmy

• (neregistrovaný)

16. 3. 2016 11:14

Dobrý den, prosím Vás o radu, máme sídlo firmy, kde je zaměstnána převážná většina zaměstnanců. Zde máme uzavřenu s doktorem smlouvu o poskytování pracovnělékařských služeb. Máme však další pobočky od nás vzdálené = Praha, Náchod a budem do nich přijímat nové zaměstnance. Aby nemuseli jezdit k nám do sídla a vstupku dělat tady, mohou si prosím, udělat vstupní lékařskou prohlídku v místě jejich nového pracoviště ? Mohou si jí nechat udělat u svého praktického lékaře ? A nebo i v těchto městech musíme mít my jako firma také smluvní lékaře a uzavřenu smlouvu o pracovnělékařských službách ? Moc děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2016 11:21

VH

Re: Vstupní prohlíka u zaměstn.poboček f
      Pokud nebudete mít v těch dalších městech smluvního lékaře, uchazeči o zaměstnání s vaším souhlasem mohou absolvovat vstupní lékařskou prohlídku u svého praktického lékaře, a to za podmínky, že mají konat práci zařazenou do 1. kategorie. Pomůžete jim, ale nikoliv vašemu smluvnímu, protože ten musí pravidelně navštěvovat vaše pracoviště, tedy i ta vzdálená. Takže jezdit bude on. To vás bude mít rád.

• 16. 3. 2016 12:05

jasná. (neregistrovaný)

To je teorie, ale praxe bývá jiná. Osobně neznám lékaře, který by pracoviště navštěvoval. A to nemluvím jen sama za sebe.

• 16. 3. 2016 12:06

all (neregistrovaný)

tak teď jste mě fakt rozesmála. Dělám tuhle práci opravdu hodně let, lékařské prohlídky se snažíme mít v pořádku, přestože máme převážně I. kategorii. Ovšem ten boj s lékaři, kteří mají vystavovat posudky a neustále si otvírají ústa s tím, že máme mít žádanku (tu samozřejmě máme) a oni na ni jen, jako dříve dají berana, že je schopen, nebo si sami máme napsat ten posudek, kteří oni opět jen orazí .... a kontrolu lékaře na našich pracovištích jsem zažila za 20 let jen jednou, a to, když náš ředitel přivezl lékařku přímo do závodu, aby si pracoviště prohlédla. Jinak tu nikdy nebyla ani noha. Možná to jinde funguje jinak, budu ráda, když sem někdo dá své zkušenosti.

• 16. 3. 2016 12:21

VH

Já mám všechny zaměstnance v 1. kategorii, ve smlouvě návštěvy pracoviště mám a smluvní lékařka k nám chodí nejméně 1x ročně, mj. je přítomna revizi kotlů. Sama to chtěla.

• 17. 3. 2016 14:24

Pavča (neregistrovaný)

My máme závodní lékařku a ta na naše pracoviště chodí 1 x ročně a opravdu projde všechny provozy. Jsme moc rádi, že ji máme.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).