Re: Přiznání k DPFO xml a přílohy v pdf
add:
>Vyplním v EPO, přímo tam vložím soubory s přílohou (do
>E-příloh) a zadám pokyn Odeslat datovou schránkou.
>Uloží se vše jako jeden soubor, ten se také následně
>pošle DS.
Zdravím, moc díky za reakci, při takto podaném přiznání k DPFO máte doručenku v DS ? Tuto právě potřebujeme a v DS se neobjevila.
ne, doručenka v DS nemám,ale dostala jsem info na mail. A po odeslání jsem si stáhla všechny soubory včetně čísla podání a hesla a následně jsem zjistla. jestli došlo na FÚ.
Ne, v EPO jen vyplním a přiložím přílohy.
Celé to pak uložím do jednoho souboru xml., ten si uložím v počítači a teprve následně odešlu tento soubor DS / datovou schránkou.
Musíte to celé dostat do jednoho souboru xml, ne posílat jednou datovou zprávou jeden soubor DPFO xml. a druhý soubor přílohy v pdf.
Od počátku věků (od počátku co mám DS a co lze posílat víc souborů v jedné datové zprávě) :-)
Příjemci dorazí XML, který se mu naplní do formuláře a PDF, které si uloží, nebo vytiskne ... posílám takto i několik PDF k přiznání k XML (penzijní, životní, hypo úvěr, potvrzení ze závislé činnosti), nikdy problém nebyl a podle došlých přeplatků daně je vidět, že to funguje spolehlivě.
Přiznám se, že mne nikdy ani nenapadlo, že by to takto nešlo a dělám to tak nějak automaticky. Prostě ,,elektronická podatelna'', nahrnu tam vše, co jim právem náleží. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2016 11:51
Dobrý den,
zasílal někdo, prosím, datovou schránkou přiznání DPFO ve formátu xml a potřeboval poslat v pdf. přílohy o životním pojištění apod. ?
Jak jste posílali ?
Můžu poslat přiznání v xml. formátu jako 1. zprávu
Dále poslat v pdf. formátu přílohy jako 2 zprávu ?
Moc díky