Sleva na dani

• (neregistrovaný)

17. 3. 2016 8:20

Prosím o radu.
    Zaměstnankyně uplatňuje slevu na dítě, žijící ve společné domácnosti. I pro rok 2016 podepsáno na prohlášení. Náhodou jsem zjistila, že synovi byl přidělen byt a zaměst-ně mi sdělila, že sice ano, ale že stále se synem žije ve společné domácnosti, v bytě zatím syn nebydlí, protože je neobyvatelný. Zjistila jsem to tak, že si paní žádala o dávky HN. Jak se mám zachovat? Přerušit vyplácení bonusů na syna, nebo vyplácet dál.
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2016 10:58

.. (neregistrovaný)

Re: Sleva na dani
      OT:
      Prosím nemůžete pokračovat ve vláknu?
      Místa je ještě snad u tak krátkého příspěvku dost.

Nikomu se nechce otvírat vlákníčko po vlákníčku, to raději půjde k jinému datazu

• 17. 3. 2016 11:04

Líba (neregistrovaný)

Re: Sleva na dani
      Prosím o radu.
      Zaměstnankyně uplatňuje slevu na dítě, žijící ve společné domácnosti. I pro rok 2016 podepsáno na prohlášení. Náhodou jsem zjistila, že synovi byl přidělen byt a zaměst-ně mi sdělila, že sice ano, ale že stále se synem žije ve společné domácnosti, v bytě zatím syn nebydlí, protože je neobyvatelný. Zjistila jsem to tak, že si paní žádala o dávky HN. Jak se mám zachovat? Přerušit vyplácení bonusů na syna, nebo vyplácet dál.
      Děkuji za odpověď.

>>Mám potvrzení o studiu..

Jestli mají nebo nemají společnou domácnost musí vědět zaměstnankyně. Mzdová tohle posoudit nedokáže.

Jenom byste jí měla upozornit na to, že pokud kvůli nějakým dávkám syn tvrdí, že s matkou nežije ve společné domácnosti, tak nemůže v jiných případech tvrdit, že ano. Vracet pak třeba za rok nějaké neoprávněně získané peníze bývá dost nemilé.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).