Re: Započtení příjmu z DPP
Příležitostný příjem nebo příležitostná činnost?
...
Příjmy z dohody o provedení práce, u kterých byla odvedena srážková daň, se do Přiznání k dani z příjmu FO nemusí uvádět.
Jen zvažte, zda se uvedení tohoto příjmu, zejména sražené daně, do DPFO nevyplatí.
Jedná se u mě o příležitnostnou činnost. Ptám se proto, že žádná daň z té dohody o prov. práce nebyla odvedena, protože jsem tam podepsal prohlášení. Tak jestli ten příjem z dohody mám také započítávat do DP, nebo jestli stačí, když přiznám ten příjem z rozhodcování. Stejně mi žádná daň nevyjde, protože se jedná o pár tisíc, ale ptám se pro jistotu abych to měl v pořádku.
Měl jste podepsané prohlášení poplatníka, musíte příjem do DP zahrnout, protože jste měl zálohovou daň a vyčerpal jste část slevy na poplatníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 3. 2016 10:17
Dobrý den, jsem důchodce a budu podávat přiznání na příležitostný příjem jako fotbalový rozhodčí. Za rok 2015 jsem měl ještě také u jedné společnosti vyplaceno na dohodu o provedení práce asi 6.000,-- . Podepsal jsem tam prohlášení, tak mi žádnou daň nestrhávali. Musím tento příjem z DPP zahrnovat také do daňového přiznání? Děkuji