Re: Špatně odvedená daň z příjmu zaměstn
Moc děkuji za radu, pěkně jsem se do toho zamotala, přišla jsem na to před necelým měsícem když jsem těm zaměstnancům vystavovala potvrzení o příjmu za 2015 pro účely DP z důvodu solidární daně. A až dnes když vyplňuji vyúčtování daně z příjmu jsem pochopila, že to mám doopravovat. Červenec a srpen opravím ale nevím jak to opravit zaměstnancům když nevím, jestli už podali DP a byli jim rozdíly doúčtovány? Mám jím to já zúčtovat ještě jednou v březnové výplatľ 2016?Pak to budou mít zúčtované 2x? Ach jo, to je tak když někdo dělá něco poprvé :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 3. 2016 10:58
Prosím moc o rady zkušené mzdové účetní jak mám postupovat a kde všude udělat opravu? V prázdninových měsících 2015 měl kvůli odpočtu na děti jeden zaměstnanec odvedenou vyšší zálohu na daň a jeden nižší zálohu na daň. Oba dva si podávají sami daňové přiznání. Do potvrzení o příjmu jsem jim uvedla odpočty dětí skutečně uplatněných. Jakým způsobem to opravím u jednotlivých zaměstnanců, nebo se jím to projeví až v DP? Ve vyúčtování daně z příjmu opravím konkrétní měsíce a co s tím přeplatkem co vzniknul zaměstnavateli tím, že zaplatil na zálohách víc jak měl?
Děkuji