Paušál na auto

• (neregistrovaný)

17. 3. 2016 17:05

Dobrý den, moc prosím o Váš názor. Letos si budu poprvé dávat do DAP výdajový paušál na auto. V DE mám jako daňový náklad také silniční daň. Při poradě se známou účetní jsem se dozvěděl, že výdaj na silniční daň by dala jako nedaňový. Prý je to názor i některých daňových poradců. Prý je paušál myšlen tak, že by měl pokrýt veškeré náklady.
    Co jsem kde přečetl (i zde), nikde jsem se s tímto názorem nesetkal. Dokonce naopak - silniční daň si mohu uplatnit celou, i když budu používat krácený paušál. Je to tak nebo máte někdo stejný názor na silniční daň? Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2016 17:39

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: paušál na auto
      V § 25 odstavec 1) písmeno x) Zákona o daních z příjmů máte uvedeno, co je nedaňovým nákladem / výdejem v případě, že uplatníte paušální výdaj na dopravu silničním motorovým vozidlem.

Silniční daň mezi těmito "daňově vyloučenými" výdaji uvedena není

S názorem Vaší známé nesouhlasím

• 17. 3. 2016 19:45

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: paušál na auto_siln.daň. daňově
      Není zač

U těch daňových poradců bych řekla, že jejich odpověď "nedaňově" byla spíš na dotaz, týkající se uplatnění výdajů procentem z příjmů podle § 7 odst. 7) ZDP. Ne na paušální výdaj na dopravu silničním motorovým vozidlem podle § 24 odst. 2) písmeno zt) ZDP.

Ani se už nedivím, že se daňoví poradci občas vyjádří ve smyslu, že účetnictví dnes už dělá každá švadlenka madlenka.

• 17. 3. 2016 20:30

mirka..p (neregistrovaný)

Re: paušál na auto_siln.daň. daňově
      No vždyť mají pravdu, sama vím, že spoustu věcí nevím, ale místy žasnu, kdo všechno se živí jako účetní...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).