Re: paušál na auto
V § 25 odstavec 1) písmeno x) Zákona o daních z příjmů máte uvedeno, co je nedaňovým nákladem / výdejem v případě, že uplatníte paušální výdaj na dopravu silničním motorovým vozidlem.
Silniční daň mezi těmito "daňově vyloučenými" výdaji uvedena není
S názorem Vaší známé nesouhlasím
Re: paušál na auto_siln.daň. daňově
Není zač
U těch daňových poradců bych řekla, že jejich odpověď "nedaňově" byla spíš na dotaz, týkající se uplatnění výdajů procentem z příjmů podle § 7 odst. 7) ZDP. Ne na paušální výdaj na dopravu silničním motorovým vozidlem podle § 24 odst. 2) písmeno zt) ZDP.
Ani se už nedivím, že se daňoví poradci občas vyjádří ve smyslu, že účetnictví dnes už dělá každá švadlenka madlenka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 3. 2016 17:05
Dobrý den, moc prosím o Váš názor. Letos si budu poprvé dávat do DAP výdajový paušál na auto. V DE mám jako daňový náklad také silniční daň. Při poradě se známou účetní jsem se dozvěděl, že výdaj na silniční daň by dala jako nedaňový. Prý je to názor i některých daňových poradců. Prý je paušál myšlen tak, že by měl pokrýt veškeré náklady.
Co jsem kde přečetl (i zde), nikde jsem se s tímto názorem nesetkal. Dokonce naopak - silniční daň si mohu uplatnit celou, i když budu používat krácený paušál. Je to tak nebo máte někdo stejný názor na silniční daň? Moc děkuji