Re: Ošetřovné - pomoc!
A proč myslíte, že nemáte žádný vyměřovací základ? Vy jste od 1-do dneška nechodila do práce?
zákon o nemocenském pojištění:
Jestliže sociální událost u zaměstnance vznikla v kalendářním měsíci, v němž vzniklo pojištění zaměstnance, je rozhodným obdobím období od vzniku pojištění zaměstnance do konce tohoto kalendářního měsíce a pokud zaměstnání netrvalo do konce tohoto kalendářního měsíce, do dne, kterým doba zaměstnání skončila.
Re: Ošetřovné - pomoc!
ne, váš vyměřovací základ bude za 17 dní a za dny po skončení OČR do konce měsíce března (pokud bude OČR do konce března, pak za 17 dnů)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 3. 2016 19:28
Hezký večer,
29.2. jsem ukončila pracovní poměr a 1.3. jsem nastoupila do nového zaměstnání. Dnes dcera dostala vysoké horečky, zítra půjdeme k doktorce a ta mi 100% vystaví OČR. Mám dotaz, zda mám na ošetřovné nárok? Nebo spíš nárok mám, protože účastna a soc.poj. jsem v minulém zaměstnání byla, ale jak to bude s přílohou k žádosti o dávku v současném zaměstnání, kdy jsem zaměstnaná od 1.3. a žádný vyměřovací základ zatím nemám. Děkuji