Re: Jaký finanční úřad?
Změnou trvalého bydliště OSVČ se mění místní příslušnost. FÚ sám poslal klientovi dopis, ve kterém se píše, k jakému datu bude jeho celý spis přestěhován na nový FÚ.
Klient se stěhoval v listopadu, převod spisu se uskuteční během března (dopis o datu přestěhování spisu přišel v listopadu). Do doby přestěhování spisu vše podávat na starý FÚ, od příslušného data na nový FÚ.
Ve vašem případě podáváte na starý FÚ.
Re: Jaký finanční úřad?
Souhlasím. O změně místní příslušnosti FÚ informuje. Pokud tchánovi nepřišlo žádné lejstro, podávejte na původní. Pokud si nejste jistá (třeba že tchán je bordelář), raději bych zavolala na původní FÚ. Mně u jednoho klienta trvalo převedení spisu v rámci Prahy více než rok, u druhého asi půl roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2016 8:46
Dobrý den,
dělám tchánovi daňové přiznání - je drobný živnostník.
Letos v únoru se přestěhoval - čili k 31.12.2015 měl trvalý pobyt na místě A, ale od půlky února má trvalý pobyt na místě B.
Který je jeho místně příslušný FÚ? Podle místa A (kde pobýval celý rok 2015), nebo podle místa B (tam, kde má trvalé byliště v době podání daňového přiznání?)?
Poradíte mi někdo, prosím? Nerada bych to tchánovi zvrtala, když už mám tu důvěru :-)