Re: zákon o elektroodpadech
Návrh vyhlášky je na stránkách: www.env.cz, aktuality z 29.7.05, ale bohužel nikde není uvedeno, zda byla vyhláška projednána a schválena. Též se marně sháním po nějakých informacích a nikde nic. Zákon je v tomto směru hrozně nesrozumitelný. Též jsem žádala o pomoc, ale dostala jsem jen odkaz na uváděné stránky. Možná, že se už najde někdo, kdo tomu rozumí a podá nám lepší informaci či radu.
Re: zákon o elektroodpadech
Myslím, že není třeba být nervózní.
Dokud nevyjdou prováděcí předpisy, protože většina paragrafů končí ustanovením, že "...bude upraveno vyhláškou...", tak nikdo neví co se po něm vlastně chce.
Navíc mám takové tušení, že podle tak špatně napsaných paragrafů o elekroodpadu v zákoně o odpadech se žádná rozumná vyhláška napsat nedá a bude ho potřeba novelizovat.
A to bude na dlouho. Tak uvidíme?
Domnívám se tedy, že dokud nebude otištěna uvedená vyhláška ve Sbírce zákonů (www.mvcr.cz/sbirka) platí pouze ustanovení týkající se povinnosti poskytnout na vyžádání informace o složení elekrozařízení a povinnost posledního prodejce (asi míněn maloobchod) neodmítnout při prodeji spotřebileti nového zařízení převzetí starého, které toto nové nahrazuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 9. 2005 15:39
dobrý den, prosím o radu. Jsme malá organizace, která nakupuje elektr. zařízení od společnosti(dodavatel), která je členem REMA systému. Od dnešního dne se tento poplatek uvádí ke každému typu produktu, který u dodavatele zakoupíme. Naše firma ale není členem "RS" a produkt zakoupený u této společnosti prodává dále zákazníkovi. Musíme také účtovat recyklační poplatek nebo již stačí,když jsme ho uhradili dodavateli. POkud jste to správně pochopili, prosím o Váš názor. Děkuji Martina