Re: Uvádění DIC u společností která
Ano, DIC máme přiděleno. Jen jsem pořád přemýšlela zda to něčemu nevadí na obouch stranách ale niceho jsem si nebyla vědoma, takže jsem raději hledala ujištění. Ano, odpočet DPH neuplatňujeme :). Děkuji moc za ujištění a přeji příjemnou neděli.
Jarka
Re: Uvádění DIC u společností která
...............................
A jste Osobou povinnou k dani? Viz. ZDPH § 5
Jen pro Vaši informaci, co musí vystavovatel daňového dokladu uvádět v daňovém dokladu:
§ 29
Náležitosti daňového dokladu
(1) Daňový doklad musí obsahovat tyto údaje:
d) daňové identifikační číslo osoby, pro kterou se plnění uskutečňuje,
A daňové identifikační číslo máte pravděpodobně přiděleno podle Daňového řádu
§ 130
Daňové identifikační číslo
(1) Daňovému subjektu, který není dosud registrován k žádné dani, přidělí správce daně daňové identifikační číslo. Daňové identifikační číslo obsahuje kód „CZ“ a kmenovou část, kterou tvoří obecný identifikátor, nebo vlastní identifikátor správce daně.
(2) Daňové identifikační číslo je daňový subjekt povinen uvádět ve všech případech, které se týkají daně, ke které byl pod tímto daňovým identifikačním číslem registrován, při styku se správcem daně a dále v případech stanovených zákonem.
(3) Obecným identifikátorem je u fyzické osoby rodné číslo, popřípadě jiný obecný identifikátor, stanoví-li tak zákon, a u právnické osoby identifikační číslo.
(4) Není-li obecný identifikátor daňovému subjektu přidělen, přidělí mu správce daně rozhodnutím vlastní identifikátor.
Nebo nemáte přiděleno DIČ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2016 0:02
Dobrý den všem, měla bych na vás dotaz, v přijatých fakturách od některých firem pro naší společnost je uvedeno DIC (stejné jako IC - společnost) ale naše společnost není plátcem DPH je toto nějak na škodu?
Děkuji za upřesnění
Jarka