Re: DPPO odeslané před termínem s chybou
Pokud ještě závěrka nebyla schválena VH, můžete opravit a poslat nové výkazy.
Do termínu podání řádného DPPO se původní přiznání nebere v potaz.
V tom případě je nejvyšší čas si buď zvýšit kvalifikaci, nebo na takto odborné práce najmou odborníka. Není to urážka, sama v okamžiku když cítím, že něco nezvládám, doporučím klientovi, aby si odborníka najal. Nebo ho jako externí účetní, kvůli problému který neumím vyřešit, sama najmu, za své peníze.
Ani náhodou nevolejte správci daně - nebo snad máte oprávnění od svého klienta, abyste za něj něco s finančním úřadem vyjednávala?
Do termínu podání Přiznání můžete podat OPRAVNÉ Přiznání a k původnímu Přiznání se pak vůbec nepřihlíží.
Pokud jste tím "zrušením" DPPO myslela "Zpětvzetí podání", tak se podívejte do DŘ § 73 odst. 4)
Ano, asi bych potřebovala zvýšit kvalifikaci, nebo si možná jen odpočinout, nebo popostrčit?
Zrovna toto opravdu nebyla moje chyba.
Nikdy jsem nedělala opravné přiznání a v nějaké diskuzi jsem se i dočetla, že se dá se správcovou "domluvit" a ony jen vymění za druhé řádné.
Omlouvám se, že jsem se ptala, pro někoho asi hodně hloupě.
Ostatním děkuji za reakce.
Olinko 1, než tu budete cokoliv radit, nejprve problematiku nastudujte.
Zbytečně matete tazatelku.
viz DŘ
§ 138
Opravné daňové přiznání a opravné vyúčtování
(1) Před uplynutím lhůty k podání daňového přiznání nebo vyúčtování může daňový subjekt nahradit daňové přiznání nebo vyúčtování, které již podal, opravným daňovým přiznáním nebo opravným vyúčtováním.
(2) V řízení se dále postupuje podle tohoto opravného daňového přiznání nebo opravného vyúčtování a k předchozímu daňovému přiznání nebo vyúčtování se nepřihlíží. Takto lze nahradit i dodatečná daňová přiznání nebo dodatečná vyúčtování nebo již podaná opravná přiznání nebo opravná vyúčtování.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2016 11:53
Dobrý den, prosím o radu.
Odeslala jsem přiznání DPPO v sobotu přes DS a jednatel mi ještě poslal jeden doklad, snižující základ daně o 40 tisíc.
Chci v pondělí zavolat správcové, jestli by to poslané nemohla "zrušit".
Pokud by nebyla ochotná, budu dávat opravné přiznání?
Můžu v opravném ještě upravovat rozvahu a výsledovku?
Děkuji za radu a zkušenosti.