Re: chyba FÚ
A byli jste v 2013 přihlášeni k silniční dani? Aby nepřišla "pokuta" za nepodání přiznání (nebo podané ve špatném formátu nebo tak něco). Tohle bych asi "vyhnít" nenechala.
Re: chyba FÚ
Že v tom mají berušky často nepřehledno je fakt.
Ale pokud víte, že tam můžete mít chybu Vy, tak bych se staral.
Proti FÚ nemáte moc šancí. Asi někde máte dluh a je jedno, že berušky o tom ještě neví.
Doporučuji si dělat inventuru co mají berušky a co máte Vy v účetnictví. Často to není stejné. DŘ § 151.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2016 10:28
Dobrý den, před časem naše firma nedopatřením nezaplatila DPH. Od FÚ nám přišel dopis, že si na nedoplatek DPH stahují přeplatek na dani silniční ve výši 4tis. Kč. Ten dopis mě velice zarazil, protože v účetnictví žádný přeplatek na dani silniční nemám. Nechala jsem si od FÚ poslat výpis obratových vět daně silniční. Z něj jsem zjistila, že jim chybí předpis daně silniční za rok 2013. Nechápu, jak je to možné, protože přiznání k dani silniční za rok 2013 jsme podali. Myslíte, že mám finanční úřad na tuto chybu upozornit, nebo byste se v tom už nešťourali? Děkuji za Vaše názory.