Re: Ukončení studia VS - paní Alen - pro
podle mě se to posuzuje podle §14 zák. o soc.podpoře a má nárok i za červenec...
není zač, pěkný den
>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>prosím, právě mi volala beruška z FÚ, že když syn
>>>>>>úspěšně ukončil VŠ 24.6.2015, tak že za červenec
>>>>>>rozhodně
>>>>>>nárok na slevu na dítě nemám, že se měl jít hlásit na
>>>>>>pracovní úřad... Že to mám okamžitě opravit... Že
>>>>>>její
>>>>>>dítě ukončovalo v lednu a v únoru již rozhodně slevu
>>>>>>neměla... No comment...
>>>>>>Nicméně přeci jen bych se ráda ujistila, že mám
>>>>>>pravdu
>>>>>>já a pokud dítě nemělo v červenci příjem, tak nárok
>>>>>>na
>>>>>>slevu mám...
>>>>>
>>>>>Kdy měl státnice?
>>>>
>>>>22.6.2015
>>>
>>>podle mě se to posuzuje podle §14 zák. o soc.podpoře
>>>a
>>>má nárok i za červenec...
>>
>>Pokud celý červenec nepracoval na pojištěnou činnost,
>>nepobíral podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při
>>rekvalifikaci, pak daňové zvýhodnění náleží naposledy
>>za měsíc červenec.
>
>Paní Jasná, moc děkuji za ujištění! Takto jsem jí to
>vypsala s příslušnými paragrafy, případně řeknu, ať
>pošle písemně výzvu...
OT - beruška pokračování : -)
Tak naše Ing. beruška se omlouvá, nárok má, jen máme doložit jeho čestné prohlášení, že ukončil studium (má kopii diplomu s datem zkoušky...), a že nevykonával činnost a nebyl na úp... Už teď jsme přikládali milion potvrzení, prohlášení, razítek.. stále málo : -))
Re: OT - beruška pokračování : -)
Já vím, že už to tu opakuju pomocté, ale na telefon reagovat tak, že řeknu "jestli máte pocit, že mám něco špatně, pošlete mi to písemně". Kvákat do telefonu a "požadovat" umí každá. Napsat výzvu, včetně §§, to už je moc práce. Proto to většinou usne. Rozhodně nenaklusat a neopravovat u nich.
Re: OT - beruška pokračování : -)
Já to chápu, jen na druhou stranu chápu "normální" poplatníky, kteří se tím neživí, že se prostě nechají zvyklat... Zrovna tak jí mohu položit telefon s tím, že má poslat výzvu, na druhou stranu co když příště třeba včas zavolá s potřebným upozorněním (i když začínám pochybovat - to by tomu musela rozumět : -)) teď jen doufám, že máme registrovaný účet - viz něčí ranní zpráva FS...
Pozor na berušky!!
Pamatuji doby, kdy šlo s beruškama komunikovat.
Ale nyní je vyhlášen lov na podnikatele a tak je nutná velká obezřetnost.
Už ani moc nezáleží na tom, aby bylo něco věcně správně, ale musí to být v předepsané formě a struktuře a v krátkých termínech.
Dokola se tu píše, že je riziko reagovat na telefony a protiprávní e-maily.
Asi nezbyde než to psát stále dokola.
Hezký den!
OT: berušky z ÚP jako z FÚ.
Jestli v červnu, tak máte pravdu vy. Je to § 14 zákona o SSP 117/1995 Sb.
Nedá mi to, abych nepřipojila čerstvou historku o berušce z ÚP.
Matka na RD do srpna 2016, o RP původně zažádala taky do 3 let. Podruhé otěhotněla a požádala o nejvyšší možný RP, aby ho stihla dočerpat do nástupu na PPM. Protože poprvé rodila předčasně, chtěla ho vyčerpat co nejrychleji, i za cenu, že mezi koncem vyplácení RP a nástupem na PPM bude určitá pauza.
Zvýšení proběhlo bez problémů, ale teď dostala z ÚP dopis plný paragrafů, kterému moc nerozuměla. Po telefonu se dozvěděla, že jí RP končí 31.3. a že za ní stát už nebude platit ZP a SP, takže si má rozložit RP na menší částky nebo si u lékaře vyjednat neschopenku.
Re: OT: berušky z ÚP jako z FÚ.
Mě tohle tááák vadí... Ona volá a NEPOCHYBUJE... Okamžitě přijďte a opravte! 90% lidí by prostě přišlo a opravilo, obzvlášť ti, co si přiznání dělají sami... Podnikatel má znát milion zákonů, vyhlášek, předpisů a k tomu dělat svoji práci, ona má znát jeden jediný zákon a je to marný...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2016 15:15
Dobrý den,
prosím, právě mi volala beruška z FÚ, že když syn úspěšně ukončil VŠ 24.6.2015, tak že za červenec rozhodně nárok na slevu na dítě nemám, že se měl jít hlásit na pracovní úřad... Že to mám okamžitě opravit... Že její dítě ukončovalo v lednu a v únoru již rozhodně slevu neměla... No comment...
Nicméně přeci jen bych se ráda ujistila, že mám pravdu já a pokud dítě nemělo v červenci příjem, tak nárok na slevu mám...