Re: Vyúčtování daně z příjmů ze záv.čin.
Vy jste mu nedělali RZD, tak jste mu žádný přeplatek nevyplatili. Jeho daňové přiznání se vás netýká.
Předpokládám, že jde o rok 2015, tak do vyúčtování píšete přeplatek z RZD za rok 2014. Ten za 2015 by byl ve vyúčtování uveden až za rok.
Re: Vyúčtování daně z příjmů ze záv.čin.
Vyplnil v prohlášení stranu 3 a 4 a podepsal se na straně 4? Tím se žádá o provedení ročního zúčtování daně. Pokud tam nic vyplněné nemáte, RZD neděláte a nic mu nevracíte.
Dala jste mu potvrzení o zdanitelných příjmech a on si podal daňové přiznání, což se vás a vašeho účetnictví netýká..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2016 15:25
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat ohledně vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti, pokud podávám za zaměstnance.
Jedná se konkrétně o 06 Úhrn přeplatku na dani z ročního zúčtování vyplacených zaměstnancům za nejbližší předchozí zdaňovací období...
Nemůžu na tuto kolonku přijít, nevím jak ji chápat.
Měli jsme zaměstnaného studenta vloni v rozmezí 1-7/2016 od 8/2016 nastoupil na PP.Vrací se mu daň, když studoval? On si sám podal přiznání, já jsem mu vystavila na jeho žádost Potvrzení o zdanitelných příjmech ze záv.čin.
Můžete mi prosím někdo poradit? moc díky!