Re: přijatá fa z EU se skontem a KH
Nechàpu, co vás k tomuto postupu vede? Co máte na faktuře?
Účtovala jsem dnes FA z Rakouska : částka...sleva 8%.... konečná cena, takže zboží jsem koupila za konečnou cenu a nevím, proč bych o té slevě měla účtovat někde v ID?
Provedu samovyměŕení a v KH mi to jde do A2
Zálohové faktury pouze eviduji pro platbu bez předkontace.
No ale ono to skonto někdy závisí na datu zaplacení a to může být v jiném měsíci než jste zaúčtovala původní fakturu bez skonta ( neb nevíte jestli stihnete zaplatit do toho správného data ) a potom je nutno dodatečně cenu snížit ID jak psáno výše,a není na to žádný ODD.
Tak to se omlouvám. S tímto jsem se tedy nikdy nesetkala :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2016 18:59
Dobrý den, prosím o radu. Přijali jsme fakturu z EU s vyčíslením výše skonta 3%. žádný dobropis či opravný daň.doklad nedostaneme, řídíme se pokyny na faktuře, kde je skonto 3% uvedeno. Postupuji správně, když do KH uvedu fakturu v plné výši fakturace a vnitřním účentím dokladem pod stejným evidenčním číslem daň.dokladu uvedu mínusovou částku na snížení o skonto 3%? Druhý případ mám zalohovou fakturu z EU se skontem, konečná faktura bude až v květnu, budu tedy postupovat dle výše uvedeného asi až v květnovém KH, protože zálohová fa z EU se do KH neuvádí? Děkuji mnohokrát...