Re: sleva na manželku-požadavek FÚ
Nic takového není potřeba dokládat. Ale berušky na FÚ letos řádí. Moje beruška chtěla doložit od klienta potvrzení z ÚP, kolik jeho manželka měla rodičovského příspěvku za r. 2015. Ten se přitom do příjmu pro slevu na manželku nezapočítává. Co dodat.....
Víte co se říká, že nejhorší je srážka s blbcem. Potvrzení jsme dokládali, protože klientovi zaslala beruška e-mail, že pro neprokazatelnost nebude DP proplacené, beruška jej odkládá bokem. Takže jsme dodali a beruška byla spokojená.
No právě... Pokud volají kvůli osobnímu přiznání, člověk je může odkázat do patřičných mezí a požadovat písemnou výzvu, ale když spustí poplach přímo u klienta, málokterý má odvahu na to je odbýt... Většinou poděšeně volají "hned to vyřiďte a dejte to do pořádku"... Na druhou stranu, ještě že často jednám za klienta a ne za sebe, protože už bych měla neodolatelné nutkání je poslat někam : -)))
To ono stačí, jenom email že je neprokazatelno, a šmytec? No nazdar. JInak jsem vypozorovala, že není dobré podávat moc brzo, pak mají berušky čas se v tom nimrat. Mám už měsíc připraveno, ale odnáším až 30.3. Ale koukám, že letos to bude drsnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2016 5:49
Dobrý den, brácha podával dań. přiznání(má jenom závislou činnost),kde si uplatňuje manželku, Ta v r. 2015 pečovala o matku, od prosince na ÚP.
Napsala čestné prohlášení, že neměla příjem přesahující 68 tis. Kč.
Nyní volala paní z FÚ, že potřebuje od manželky z VZP potvrzení, že má zaplacené zdrav. pojištění. Prosím je to něco nového, kde si to přečtu, že jsme to měli doložit. Zaspala jsem něco. Moc děkuji.