Re: Zaměstnávání cizinců
Pokud nevíte, "co je to za kartičku" (jestli je to povolení pobytu i zaměstnání), pak bude jistější, když kontaktujete přímo Úřad práce a poradíte se. Od toho na ÚP jsou. Je lépe se zeptat teď než potom platit pokuty. Bez bližších informací je těžko přesně poradit, respektive popis úkolů by byl obsáhlý.
Začít můžete třeba tady: https://portal.mpsv.cz/sz/zahr_zam
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2016 9:17
Dobrý den, dotaz na mzdové účetní, příjímáme nebo spíš zaměstnavatel už přijal zaměstnance z ciziny (není v EU), co je třeba abych od něj měla za doklady?? Bohužel mám všechno okopírovaný černobíle a nekopírovala jsem to já takže ani skoro nevím co je co- mám teda jeho cestovní pas, dále kartičku která byla vydána MV ČR, což si myslím, že je ta zaměstnanecká karta určená na pobyt i na zaměstnání, pak kartičku zdravotního pojištění cizinců + pracovní smlouvu? Co je ještě potřeba?
Další dotaz je ohledně toho co s ním vlastně mám dělat, čtu všude, že ho můžeme zaměstnat pokud máme volné pracovní místo registrované na úřadě práce a co zdravotní, sociální pojištění?? Klasicky ho přihlásím jako zaměstnance?
Omlouvám se jestli jsou to pro někoho triviální otázky, ale není to tak dlouho co jsem začala a zatím samý specialitky se mi naskytli :)