Re: Plnění ústní smlouvy o přepisu 1/2 d
v celém tomto máte při vší smůle i štěstí v tom, že při rozvodu manželství bude chtít soud před vynesením rozsudku vědět, jak si vypořádali majetek pořízený za společ.manželství - jinak neukončí rozvod.řízení....proto se nejprve zeptejte rodičů, jak se vlastně rozhodli- domluvili na rozdělení majetku...vypadá to na to, že se dohodli,že dům prodají a peníze rozdělí na nákup vlastního bydlení....vůbec vám nazávidím...možná,že někdo poradí jak z toho..přeci jen tam máte trvalé bydliště...
Re: Plnění ústní smlouvy o přepisu 1/2 d
Řekněte jim, že jednou třeba budou starý a bezmocný, a pak si vzpomenou, že kdysi měli děti, který by jim bejvali mohli pomoct, kdyby se nezachovali tak hnusně. Ale třeba jsou jen vystresovaný z rozvodu a když budete trvat na vyjednávání, tak povolej.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 9. 2005 9:58
Dobrý den.
Prosím o radu, jak postupovat dál. Od roku 1970 bydlím s rodiči v jejich rodinném domě. V roce 1994 po mé svatbě nám ústně "dali" celé přízemí. My jsme v dobré víře postupně rekonstruovali (plavoucí podlahy, dveře s obložkami, elektro instalaci, rozvod vody plastová okna + rolety, plynový kotel, stavební úpravy) neboť mě bylo řeceno, že jednou bude dům můj. V lednu 2005 jsme se dohodli, že 1/2 domu přepíšeme na mě po zkončení rekonstrukce( podzim 2005), už je v tom dost našich peněz a chceme mít něco jistého. Rodiče se nyní rozvádí a proto jsem požadoval plnění ústního příslibu o přepis 1/2 domu před dokončenou rekonstrukcí(koupelna a přistavět novou předsíň cca 500 000,- Kč), nechtějí a nevíme proč. Pokaždé nějaký jiný důvod, jen aby to nešlo, nebo souhlasí a druhý den to popřou. Už jsem napsal i smlouvu o smlouvě budoucí (prodej domu za symbolickou cenu, už jsme dost proinvestovali a darovat nechcema, možnost vzít zpět dárcem) a mám jí podepsanou. Podepsanou 3 dny před rozvodem, prý je neplatná, proto že před rozvodem nemůžou nic takového podepisovat. Už navrhovali ať se odstěhujeme, ale všechny peníze jsme dali do oprav na všechno nemáme doklady, neboť jsme neočekávali takovou situaci. Mohou nás vystěhovat???, máme tu jen trvalé bydliště a žádnou písemnou smlouvu nemáme uzavřenou. Už se to táhne přes 6 měsíců a je to zoufalé, manželka je těhotná a vnímá tuto nejistou situaci obzvlášť špatně, asi jako všichni. Jak postupovat dál dodělat koupelnu?( je to dost špatné žít bez ní, je jen provizorně natahaný trubky ze zdi, záchod bez připojení vody k splachování). Vše jinak máme udělaný hezky jen ta koupelna je děs a čekat jak se zachovají? To se může vléct až do smrti a pak čekat co bude v závěti. Je nic netlačí k urychlenému ukončení "sporu", nás ano, nedodělaná rekonstrukce a budoucí vyhlídky ohledně bydlení, vystěhují nás nevystěhují ??? Máte nějakou radu. Předem děkuji. Petr P.S. I takový jsou rodiče !!!