Re: Exekuce - několik, postup,prosím
v každém případě začnete ihned srážet. až budete mít v ruce ex.č.1 a č.2, podle data doručení, které tam bude uvedeno, zjistíte, zda získané pořadí je na ZL uvedeno správně. Nebo můžete také kontaktovat bývalého zaměstnavatele, resp. jeho mzdovku s dotazem, proč neprováděla srážky na 1.ex., ale až na 2.
Re: Exekuce - několik, postup,prosím
První věc, kterou musíte udělat, je tato: seřadit exekuční příkazy podle data doručení co nejdřívějšímu zaměstnavateli. V exepříkazech někdy bývá uvedeno datum doručení prvnímu zaměstnavateli. Protože exepříkazy v ruce nemáte, tak se musíte spolehnout na pořadí, uvedené v ZL.
Proč sráželi druhou v pořadí, a ne první, to nevím, každopádně Vy budete srážet pro první v pořadí a vše budete zatím deponovat. A počkáte na doručení toho exepříkazu a dokud nebude mít nabytí právní moci, stále budete deponovat. Nebo se třeba ukáže, že to pořadí není správné a Vy tu deponovanou částku přiřadíte ke správnému exepříkazu. Uvidíte. Zatím srážejte a nikam neodesílejte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2016 12:43
dobrý den, prosím ohledně exekucí (pokud je jen jedna chápu, ale víc
bohužel ..)
Nová zam. od 1.3.2016 - ZL a tam uvedeno 5 nepřednostních exekucí
označené 1-5 ,částka , jméno a adresa ve prospěch ...
1. - spláceno - nic 0
2. - spláceno kolem 70000,--
3. - 5. spláceno nic 0,
proč se nesplácí ( u min.plátce) č.1 (pokud správné pořadí ) ale 2.
a dále ,kontaktovala jsem všech 5 exekutorů, že paní k nám nastoupila.Dnes přišlo usnesení (pouze usnesení) s žádostí o součinnost ale od exekutora s pořadím č.4. A já mám zmatek, čekat na exekuci s poř.1, nebo splácet dál tu 2 a dál.
děkuji za každou dobrou zprávu abych se chytla