Re: OSVČ - společenství s jinou OSVČ
>Dobrý den,
>
>manžel podniká jako OSVČ a já mu dělám daňovou
>evidenci. Nyní přišel s nápadem, že s kolegou (taky OSVČ), se
>kterým bude dělat společnou zakázku, tak by si
>založili společnost (pouze na tu jednu zakázku)
a jakou společnost chtějí založit?
. Nevím tedy
>jak v tomto případě postupovat - jak z hlediska
>účetnictví, (jak by se účtovalo - nejspíš vedení odlišně od
>vlastní daňové evidence) a zda je vůbec možné založit
>společenství dvou OSVČ?
>
>Mockrát děkuji za odpověď.
když chtějí realizovat jen jednu zakázku společně, tak nejjednoduššší je, když jeden z nich převezme smluvně zakázku celou,s kolegou se dohodne a uzavře smlouvu o subdodávce, kolega zajistí sjednanou část zakázky(tak nějak asi podle smlouvy), dodavatel 1 vše vyfakturuje a subdodavatel mu pak vyfakturuje svou část a je to, naš vymýšlet nevymyslitelné?
Děkuji za Vaši odpověď. Argumentovala jsem stejně :) Ale jedná se o velkou zakázku, jsou projektanti pozemních staveb a oba chtějí v zakázce vystupovat jako hlavní dodavatel (je to lukrativní zakázka pro oba). Proto hledáme další možnosti, aby byli všichni spokojení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2016 13:31
Dobrý den,
manžel podniká jako OSVČ a já mu dělám daňovou evidenci. Nyní přišel s nápadem, že s kolegou (taky OSVČ), se kterým bude dělat společnou zakázku, tak by si založili společnost (pouze na tu jednu zakázku). Nevím tedy jak v tomto případě postupovat - jak z hlediska účetnictví, (jak by se účtovalo - nejspíš vedení odlišně od vlastní daňové evidence) a zda je vůbec možné založit společenství dvou OSVČ?
Mockrát děkuji za odpověď.