Re: pronájem bytů do daň.přiznání
Aha - vy čas nemáte, proto očekáváte, že vám svůj čas věnují zdejší "chytré hlavičky"... to dává logiku : -)
Pan Pavel je tu jeden z nejlepších poradců, radí neúnavně a stále dokola, neodpověděl vám nijak arogantně... stačí si přečíst pravidla fora...
Taky Vám děkuji za obsáhlou odpověď. V historii hledám, ale odpověď nenacházím. Budu si muset pomoci jinak, když tady obtěžuji. Dosud jsem byla s touto stránkou spokojená. Vždy jsem se mohla s někým poradit. Já taky pana Pavla neurazila. Martine, asi Vám chybí smysl pro humor, ale rád strkáte nos do cizích věcí. Tak Vám přeji hezký zbytek dne. Snad jste si ulevil.
Léňo, napíšu to, co píšu vždy. Uvědomte si, že zde dostáváte zadarmo rady povětšinou od odborníků, kteří radí z dobroty srdce
ve svém volném čase a činí tak bez nároku na honorář.
Proto považuji za samozřejmé, že tazatel se v rámci elementární slušnosti seznámí s pravidly fora a řídí se jimi a pokud nedostane okamžitě stoprocentní odpověď, nebude hned dotčeně prskat....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2016 16:21
Prosím chytré hlavičky,
Dělám daň.přiznání z pronájmu 8 bytů. Všechny jsou v osobním vlastnictví.
Příklad:
Majitel hradí fond oprav + vodné, teplo, teplá voda, společ.elektřina, úklid. Cca 5 000,00 Kč za jeden byt.
Byt pronajímá za cca 7 000,00 Kč (bez el.energie, plynu).
V této částce je tedy nájemné + fond oprav + vodné, teplo atp.
Považuje se fond oprav jako výdaj?
Vyčíslený nájem 2 000,00 Kč (rozdíl) je brán tedy jako příjem ke zdanění?! Od něj si můžu odečíst paušál 30%?