Re: Název dokladu - faktury x DD
Trošku podobný problém, z opačné strany. Je to proti něčemu, když zjednodušený daň. doklad naúčtuji mezi fakturami? Je na něm údaj že bylo uhrazeno v hotovosti, takže je poznat že to je ZDD, jen bych úhradu naúčtovala v pokladně zvlášť. Jde mi o to, že jsem pozdě našla prosincový a nechce se mi účtovat na pár korun čas. rozlišení, ve fakturách si pohodlně zadám uplatnění DPH až v r. 2016 a v pokladně 2016 zaúčtuji úhradu.
Re: Název dokladu - faktury x DD
Určitě. A pokud bude pro něj důvodem, že se daňový doklad nejmenuje ,,daňový doklad'', budu jen rád, že jde jinam. :-)
Ty časy, kdy se musel získat zákazník za každou cenu už jsou pryč. Pokud totiž prudí s tímhle, nebude s ním evidentně dobrá spolupráce a problém se časem objeví jinde. Moje zkušenost. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2016 10:41
Dobrý den, jsem trochu zmatená s povinnými náležitostmi faktury. Dle § 29 ZDPH splnujeme všechny náležitosti a doklad nese název Faktura. Je povinné aby se doklad jmenoval Danový doklad, případně podle jakého §? Díky moc.